Banana republic kocke

recepti_bez_slike
4 jaja 6 žl.šećera 1 vanili šećer 4 žlice brašna KREMA: 5 žumanca 4 žl.brašna 4 žl.šećera 1 vanili šećer 0,5 l mlijeka 10 dkg maslaca 80 dkg banana, malo limunova soka 0,5 l vrhnja za šlag, fiksator za šlag 2 žl. šećera u prahu Dobro umiješajte 4  žumanca sa šećerom pa u to dodat čvrsti snijeg od 4 bjelanjca, lagano dodavat brašno i vanili šećer. Izlit u kalup i peći na 180 C oko 35 min. ohlađen biskvit prerezat na pola. KREMA: u malo mlijeka umiješat žumanca, šećer i brašno, pa sve to ulit u preostalo vrelo mlijeko (kao kad kuhate puding) i kuhat na laganoj vatri uz stalno miješanje dok se ne zgusne. Kremu ohladit, dodat vanili šećer i omekšali maslac pa dobro izradit. Na kraju umiješat 2,5 dl istućenog vrhnja za šlag u koji se stavi žlica šećera u prahu. Na prvu polovicu biskvita namazat malo kreme, na to složit kolutiće banane-poprskat ih sa malo limunova soka da ne izgube boju. Preko banana opet stavit sloj kreme, na njega stavit drugu polovicu biskvita, pa ponovo kremu, banane  i kremu, i drugu polovicu tućenog slatkog vrhnja sa fiksatorom da šlag bude čvršći. Stavit u hladnjak da se dobro stisne.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+5)

BISKVIT:

  • 4 jaja
  • 6 žl.šećera
  • 1 vanili šećer
  • 4 žlice brašna

KREMA:

  • 5 žumanca
  • 4 žl.brašna
  • 4 žl.šećera
  • 1 vanili šećer
  • 0,5 l mlijeka
  • 10 dkg maslaca
  • 80 dkg banana, malo limunova soka
  • 0,5 l vrhnja za šlag, fiksator za šlag
  • 2 žl. šećera u prahu

Dobro umiješajte 4  žumanca sa šećerom pa u to dodat čvrsti snijeg od 4 bjelanjca, lagano dodavat brašno i vanili šećer. Izlit u kalup i peći na 180 C oko 35 min. ohlađen biskvit prerezat na pola.

KREMA: u malo mlijeka umiješat žumanca, šećer i brašno, pa sve to ulit u preostalo vrelo mlijeko (kao kad kuhate puding) i kuhat na laganoj vatri uz stalno miješanje dok se ne zgusne. Kremu ohladit, dodat vanili šećer i omekšali maslac pa dobro izradit. Na kraju umiješat 2,5 dl istućenog vrhnja za šlag u koji se stavi žlica šećera u prahu.

Na prvu polovicu biskvita namazat malo kreme, na to složit kolutiće banane-poprskat ih sa malo limunova soka da ne izgube boju. Preko banana opet stavit sloj kreme, na njega stavit drugu polovicu biskvita, pa ponovo kremu, banane  i kremu, i drugu polovicu tućenog slatkog vrhnja sa fiksatorom da šlag bude čvršći. Stavit u hladnjak da se dobro stisne.

 

Prosjek: 5 (+5)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Glavni u kuhinji's

torta je super a nije ni skupa