Beze-torta
Beze-smjesa:
- 6 bjelanjaka
- 30 dag šećera
- limunov sok
Biskvitna smjesa:
- 3 jaja
- 9 dag šećera
- 9 dag brašna
Krema:
- 3 jaja
- 25 dag šećera u prahu
- 2 žlice kakaa
- 25 dag maslaca
- 2 dl slatkog vrhnja
Priprema:
Beze: bjelanjke istucite u čvrst snijeg, zatim dodajte šećer i limunov sok i još kratko tucite. Na namašćenom papiru zacrtajte tri kružnice veličine torte i položite ga na žičanu rešetku iz pećnice. Istučeni snijeg namažite unutar tri kružnice na papiru, stavite u predgrijanu pećnicu na 50°C da se suši oko 4 sata. Zatim izvadite sva tri ispečena tijesta od snijega i ostavite da se ohlade.
Biskvit: žumanjke sa šećerom izmiješajte pjenasto, dodajte naizmjence brašno i snijeg. Lagano promiješajte i stavite na lim za pečenje koju ste obložili namašćenim papirom i ispecite dvije oblatne iste veličine kao beze-oblatne.
Krema: Jaja, šećer i kakao miješajte na pari dok se smjesa ne zgusne, zatim je skinite sa štednjaka i ohladite, pa dodajte pjenasto izmiješanom maslacu.
Sada složite tortu, i to najprije beze-oblatnu, pa kremu, zatim biskvitnu oblatnu, pa kremu, tako da je na vrhu beze-oblatna. Sa strane možete tortu ukrasiti tučenim slatkim vrhnjem.
- Vrijeme pripreme: 5 sati
- Broj osoba: 6
- Vaše oznake (tagovi): Torte / torta / torte i slastice
- Sastojci: slatko vrhnje / šećer u prahu / šećer / limunov sok / kakao / jaja / brašno