Beze-torta

recepti_bez_slike
6 bjelanjaka  30 dag šećera  limunov sok  Biskvitna smjesa:  3 jaja  9 dag šećera  9 dag brašna  Krema:  3 jaja  25 dag šećera u prahu 2 žlice kakaa  25 dag maslaca  2 dl slatkog vrhnja  Priprema: Beze: bjelanjke istucite u čvrst snijeg, zatim dodajte šećer i limunov sok i još kratko tucite. Na namašćenom papiru zacrtajte tri kružnice veličine torte i položite ga na žičanu rešetku iz pećnice. Istučeni snijeg namažite unutar tri kružnice na papiru, stavite u predgrijanu pećnicu na 50°C  da se suši oko 4 sata. Zatim izvadite sva tri ispečena tijesta od snijega i ostavite da se ohlade.  Biskvit: žumanjke sa šećerom izmiješajte pjenasto, dodajte naizmjence brašno i snijeg. Lagano promiješajte i stavite na lim za pečenje koju ste obložili namašćenim papirom i ispecite dvije oblatne iste veličine kao beze-oblatne.  Krema: Jaja, šećer i kakao miješajte na pari dok se smjesa ne zgusne, zatim je skinite sa štednjaka i ohladite, pa dodajte pjenasto izmiješanom maslacu.  Sada složite tortu, i to najprije beze-oblatnu, pa kremu, zatim biskvitnu oblatnu, pa kremu, tako da je na vrhu beze-oblatna. Sa strane možete tortu ukrasiti tučenim slatkim vrhnjem. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+728)
Moja kćer u svakoj slastičarnici samo viče "beze"! Stoga sam odlučila potražiti recept, malo ga modificirala i evo našeg omiljenog kolača.

Beze-smjesa: 

  • 6 bjelanjaka 
  • 30 dag šećera 
  • limunov sok 

Biskvitna smjesa: 

  • 3 jaja 
  • 9 dag šećera 
  • 9 dag brašna 

Krema: 

  • 3 jaja 
  • 25 dag šećera u prahu
  • 2 žlice kakaa 
  • 25 dag maslaca 
  • 2 dl slatkog vrhnja 

Priprema:

Beze: bjelanjke istucite u čvrst snijeg, zatim dodajte šećer i limunov sok i još kratko tucite. Na namašćenom papiru zacrtajte tri kružnice veličine torte i položite ga na žičanu rešetku iz pećnice. Istučeni snijeg namažite unutar tri kružnice na papiru, stavite u predgrijanu pećnicu na 50°C  da se suši oko 4 sata. Zatim izvadite sva tri ispečena tijesta od snijega i ostavite da se ohlade. 

Biskvit: žumanjke sa šećerom izmiješajte pjenasto, dodajte naizmjence brašno i snijeg. Lagano promiješajte i stavite na lim za pečenje koju ste obložili namašćenim papirom i ispecite dvije oblatne iste veličine kao beze-oblatne. 

Krema: Jaja, šećer i kakao miješajte na pari dok se smjesa ne zgusne, zatim je skinite sa štednjaka i ohladite, pa dodajte pjenasto izmiješanom maslacu. 

Sada složite tortu, i to najprije beze-oblatnu, pa kremu, zatim biskvitnu oblatnu, pa kremu, tako da je na vrhu beze-oblatna. Sa strane možete tortu ukrasiti tučenim slatkim vrhnjem.

Prosjek: 4 (+728)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)