20 dkg šećera u kockama
25 dkg šećera u prahu
Osmina l vode
maraskino ili limunov sok
Postupak pripreme
Šećer u kockama prelijte vodom i kuhajte dok se dobro očisti. Od ove vruće šećerne otopine nalijte toliko na šećerni prah, da smjesa možete miješati. Pomalo dodajte ostatak šećerne otopine. Da glazura dobije bolji tek, u nju se umiješa malo maraskina ili limunovog soka. Želimo li dobiti ružičastu glazuru, dodamo na kraju malo alkermesa.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 4 (+260)
Sastojci
- 20 dkg šećera u kockama
- 25 dkg šećera u prahu
- Osmina l vode
- maraskino ili limunov sok
Postupak pripreme
Šećer u kockama prelijte vodom i kuhajte dok se dobro očisti. Od ove vruće šećerne otopine nalijte toliko na šećerni prah, da smjesa možete miješati. Pomalo dodajte ostatak šećerne otopine. Da glazura dobije bolji tek, u nju se umiješa malo maraskina ili limunovog soka. Želimo li dobiti ružičastu glazuru, dodamo na kraju malo alkermesa.
lijeep