Biskupski kruh

recepti_bez_slike
14 dag šećera  4 jaja  kora naranče  5 dag badema  10 dag grožđica  5 dag čokolade  14 dag brašna  Priprema: Šećer i žumanjke miješajte što dulje da smjesa dobro naraste. Zatim dodajte struganu koru naranče, na listiće izrezane bademe (koje ste neoguljene malo popržili u tavi), grožđice, na kocke izrezanu čokoladu, zatim brašno i na kraju čvrsti snijeg od bjelanjaka. Sve lagano promiješajte i stavite u namašćen i brašnom posipan duguljasti kalup i pecite oko 40 minuta na temperaturi od oko 180°C-190°C. Pečeni kruh istresite i ostavite da odstoji dan - dva prije konzumiranja. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.7 (+3) ‹ Domaći kruh s kvascem najbolji recept Božićni voćni kruh ›
Ovo moja svekrva obavezno sprema na Badnjak i zamiriši cijelu kuću. Ne možemo više ni zamisliti blagdane bez biskupskog kruha.

Sastojci:

  • 14 dag šećera 
  • 4 jaja 
  • kora naranče 
  • 5 dag badema 
  • 10 dag grožđica 
  • 5 dag čokolade 
  • 14 dag brašna 

Priprema:

Šećer i žumanjke miješajte što dulje da smjesa dobro naraste. Zatim dodajte struganu koru naranče, na listiće izrezane bademe (koje ste neoguljene malo popržili u tavi), grožđice, na kocke izrezanu čokoladu, zatim brašno i na kraju čvrsti snijeg od bjelanjaka. Sve lagano promiješajte i stavite u namašćen i brašnom posipan duguljasti kalup i pecite oko 40 minuta na temperaturi od oko 180°C-190°C. Pečeni kruh istresite i ostavite da odstoji dan - dva prije konzumiranja.

Prosjek: 4.7 (+3)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)