Biskvitna rolada
Sastojci
- 5 žumanjaka
- 5 bjelanjaka
- 12 dag šećera
- 15 dag brašna
- korica limuna
- 15 dag marmelade (odabrati po želji)
- šećer za posipanje
Postupak pripreme
Žumanjke i šećer pjenasto izmiješajte i dodajte struganu limunovu koricu. Ovoj smjesi postepeno dodavajte brašno uz neprekidno miješanje. Na kraju lagano umiješajte čvrsto tučen snijeg od bjelanjaka. Posudu obložite masnim papirom, premažite uljem ili maslacem i izlijte smjesu biskvita. Pecite 10-15 minuta na temperaturi od oko 170°C. Pečeni biskvit okrenite na vlažni ubrus, skinite papir, premažite marmeladom i još topli pomoću ubrusa savijte u roladu i pospite šećerom.
- Sastojci: šećer za posipanje / šećer / korica limuna / jaja / brašno