Biskvitna rolada

recepti_bez_slike
5 žumanjaka 5 bjelanjaka 12 dag šećera 15 dag brašna korica limuna 15 dag marmelade (odabrati po želji) šećer za posipanje Postupak pripreme Žumanjke i šećer pjenasto izmiješajte i dodajte struganu limunovu koricu. Ovoj smjesi postepeno dodavajte brašno uz neprekidno miješanje. Na kraju lagano umiješajte čvrsto tučen snijeg od bjelanjaka. Posudu obložite masnim papirom, premažite uljem ili maslacem i izlijte smjesu biskvita. Pecite 10-15 minuta na temperaturi od oko 170°C. Pečeni biskvit okrenite na vlažni ubrus, skinite papir, premažite marmeladom i još topli pomoću ubrusa savijte u roladu i pospite šećerom. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.5 (+2)

Sastojci

  • 5 žumanjaka
  • 5 bjelanjaka
  • 12 dag šećera
  • 15 dag brašna
  • korica limuna
  • 15 dag marmelade (odabrati po želji)
  • šećer za posipanje

Postupak pripreme

Žumanjke i šećer pjenasto izmiješajte i dodajte struganu limunovu koricu. Ovoj smjesi postepeno dodavajte brašno uz neprekidno miješanje. Na kraju lagano umiješajte čvrsto tučen snijeg od bjelanjaka. Posudu obložite masnim papirom, premažite uljem ili maslacem i izlijte smjesu biskvita. Pecite 10-15 minuta na temperaturi od oko 170°C. Pečeni biskvit okrenite na vlažni ubrus, skinite papir, premažite marmeladom i još topli pomoću ubrusa savijte u roladu i pospite šećerom.

Prosjek: 3.5 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)