Biskvitna šarlota s jagodama

Autor: mihha   (palac x 1371) |moji recepti

1
recepti_bez_slike
6 jaja  6 žlica šećera  6 žlica brašna  1/2 praška za pecivo  6 žlica hladne vode  20 dag džema od jagoda  1 šlag krema od vanilije  2 pudinga od jagoda  0,5 l soka od jagoda  1 paketić šlag pjene  25 dag jagoda  2 dl mlijeka  2 dl slatkog vrhnja  Postupak:  Žumanjke pjenasto umutite sa šećerom, dodajte vodu, pa brašno pomiješano s praškom za pecivo. Od bjelanjaka istucite čvrst snijeg, pa ga umiješajte u smjesu. Ispecite tanki biskvit u limu 40 x35 cm pokrivenom papirom za pečenje, na 20o stupnjeva, 10 - 15 minuta. Vrući biskvit zarolajte u vlažnu čistu krpu, ostavite desetak minuta, pa odvijte. Tijesto premažite džem om od jagoda i ponovno zavijte u čvrstu roladu. Režite na što tanje ploške, kojima obložite kalup za šarlotu, tanko premazan uljem.  Puding skuhajte u soku od jagoda i ohladite. Šlag kremu izmiješajte sa 1 dl mlijeka prema uputi, kao i šlag pjenu, pa sve zajedno izmiješajte s mlakim pudingom. Jagode narežite na komadiće i izmiješajte s kremom. Kremom punite oblik obložen kolutima biskvita, pa ih njima i prekrijte. Stavite nekoliko sati u zamrzivač, a prije posluživanja istresite na pladanj i ukrasite šlagom i jagodama.  Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+675)

Sastojci: 

  • 6 jaja 
  • 6 žlica šećera 
  • 6 žlica brašna 
  • 1/2 praška za pecivo 
  • 6 žlica hladne vode 
  • 20 dag džema od jagoda 
  • 1 šlag krema od vanilije 
  • 2 pudinga od jagoda 
  • 0,5 l soka od jagoda 
  • 1 paketić šlag pjene 
  • 25 dag jagoda 
  • 2 dl mlijeka 
  • 2 dl slatkog vrhnja 

Postupak: 

Žumanjke pjenasto umutite sa šećerom, dodajte vodu, pa brašno pomiješano s praškom za pecivo. Od bjelanjaka istucite čvrst snijeg, pa ga umiješajte u smjesu. Ispecite tanki biskvit u limu 40 x35 cm pokrivenom papirom za pečenje, na 20o stupnjeva, 10 - 15 minuta. Vrući biskvit zarolajte u vlažnu čistu krpu, ostavite desetak minuta, pa odvijte. Tijesto premažite džem om od jagoda i ponovno zavijte u čvrstu roladu. Režite na što tanje ploške, kojima obložite kalup za šarlotu, tanko premazan uljem. 

Puding skuhajte u soku od jagoda i ohladite. Šlag kremu izmiješajte sa 1 dl mlijeka prema uputi, kao i šlag pjenu, pa sve zajedno izmiješajte s mlakim pudingom. Jagode narežite na komadiće i izmiješajte s kremom. Kremom punite oblik obložen kolutima biskvita, pa ih njima i prekrijte. Stavite nekoliko sati u zamrzivač, a prije posluživanja istresite na pladanj i ukrasite šlagom i jagodama. 

Prosjek: 4 (+675)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)