Biskvitna šarlota s jagodama
Sastojci:
- 6 jaja
- 6 žlica šećera
- 6 žlica brašna
- 1/2 praška za pecivo
- 6 žlica hladne vode
- 20 dag džema od jagoda
- 1 šlag krema od vanilije
- 2 pudinga od jagoda
- 0,5 l soka od jagoda
- 1 paketić šlag pjene
- 25 dag jagoda
- 2 dl mlijeka
- 2 dl slatkog vrhnja
Postupak:
Žumanjke pjenasto umutite sa šećerom, dodajte vodu, pa brašno pomiješano s praškom za pecivo. Od bjelanjaka istucite čvrst snijeg, pa ga umiješajte u smjesu. Ispecite tanki biskvit u limu 40 x35 cm pokrivenom papirom za pečenje, na 20o stupnjeva, 10 - 15 minuta. Vrući biskvit zarolajte u vlažnu čistu krpu, ostavite desetak minuta, pa odvijte. Tijesto premažite džem om od jagoda i ponovno zavijte u čvrstu roladu. Režite na što tanje ploške, kojima obložite kalup za šarlotu, tanko premazan uljem.
Puding skuhajte u soku od jagoda i ohladite. Šlag kremu izmiješajte sa 1 dl mlijeka prema uputi, kao i šlag pjenu, pa sve zajedno izmiješajte s mlakim pudingom. Jagode narežite na komadiće i izmiješajte s kremom. Kremom punite oblik obložen kolutima biskvita, pa ih njima i prekrijte. Stavite nekoliko sati u zamrzivač, a prije posluživanja istresite na pladanj i ukrasite šlagom i jagodama.
- Vrijeme pripreme: 1 sat 30 minuta
- Broj osoba: 5
- Vaše oznake (tagovi): kolač od voća / kolači i slastice
- Sastojci: vrhnje / voda / šlag krema / šlag / puding / prašak za pecivo / jaja / jagode / džem / brašno