Biskvitni dvopek
Sastojci
- 6 jaja
- 20 dag šećera
- 20 dag brašna
- 4 žlice vode
- 1 vanilin-šećer
Postupal pripreme
Žumanjke i šećer izmiješajte pjenasto, zatim postepeno za vrijeme miješanja dodajte vanilin-šećer i vodu, te na kraju brašno i snijeg od bjelanjaka naizmjenično. U dno duboke uske posude (10 x 30 cm) stavite namašćeni papir i pospite je brašnom, zatim izlijte biskvitnu smjesu, te stavite peći oko 25 minuta na temperaturu od 185°C. Pečeni biskvit izvadite iz posude i ohladite, zatim ga režite u prst debele ploške. Složite u posudu i kratko pecite na visokoj temperaturi. Kad dobije crvenkasto-žutu boju, izvadite iz pećnice, ohladite i spremite u limene posude. Izvrsno je uz razne tople napitke.
- Sastojci: vanilin šećer / šećer / jaja / brašno / biskvit