Buba-mare
Biskvit
- 6 jaja
- 10 dag margarina + za kalup 15 dag šećera
- 15 dag brašna
- 1/2 praška za pecivo
Nadjev
- 50 dag jagoda
- 6 listića želatine
- 5 dl voćnog jogurta s jagodama
- 2 dl slatkog vrhnja
Ukras
- šećer u prahu
- čokoladni bomboni
- čokolada u prahu
- šećerna zrnca
Priprema:
Za biskvit dobro izradite žumanjke sa šećerom, umiješajte margarin te brašno pomiješano s praškom za pecivo. Na kraju snijeg od bjelanjaka. Namastite i pobrašnite kalup, ulijte tijesto i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva. Ohlađeno prerežite, te polovicu stavite u oprani lim. Operite, očistite i obrišite jagode. Podjednako velike, okruglaste stavite na stranu, a druge nasjeckajte i stavite na polovicu torte u kalupu. Želatinu namočite u hladnu vodu. Zagrijte 3 žlice jogurta. Iscijedite želatinu i otopite u toplom jogurtu, primiješajte preostali jogurt i tučeno slatko vrhnje. Namažite torte u kalupu i pokrijte drugom polovicom. Stavite u hladnjak,prije posluživanja okrenite na pladanj i pokrijte debelim slojem šećera u prahu. Složite jagode i svakoj kao glavu prislonite čokoladni bombon. Otopite čokoladu da jagode, a za oči stavite zrnce šećera.
- Vrijeme pripreme: 1 sat 30 minuta
- Broj osoba: 6
- Vaše oznake (tagovi): Torte / torta / torte i slastice
- Sastojci: želatina / slatko vrhnje / šećer u prahu / šećer / prašak za pecivo / margarin / jogurt / jaja / jagode / čokolada / brašno