Bunjevačka kolinjska pržena jetra
Ako želite pripraviti jetru, koja se na ovaj način posluživala za doručak za vrijeme kolinja na bunjevačkim salašima, uz kisele krastavce, papriku ili kupus, sa svježe ispečenim domaćim lepinjama ili svježim domaćim kruhom, ovaj recept je pravi izbor za vas…
Sastojci:
- 4 odreska svinjske jetre
- 1 svinjska mrežica (»maramica«)
- 4 režnja češnjaka
- 1 dl mlijeka
- mljevena crvena paprika (slatka)
- ulje
- papar
- sol
Priprema:
Odreske jetre operite, potopite ih u hladno mlijeko i ostavite oko pola sata. Zatim na svaki odrezak jetre stavite po jedan nasjeckani češnjak, pa zavijte u dobro opranu i na četvrtaste komade narezanu mrežicu. Stavite ih u prikladnu posudu na vruće ulje i pržite s jedne i druge strane po 5 minuta. Isprženu jetru složite na pladanj, posolite, popaprite, pospite mljevenom paprikom i prelijte masnoćom u kojoj se pržila jetra.
- Vrijeme pripreme: 30 - 60 minuta
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): pržena jetra / bunjevačko jelo
- Sastojci: ulje / svinjska mrežica / svinjska jetra / sol / papar / mljevena crvena paprika / mlijeko / češnjak