Čokoladni orahovi poljupci
Sastojci:
- 4 bjelanca
- 20 dag mljevenih oraha
Glazura
- 4 dag čokolade za kuhanje
- 2 žlice mlijeka
- 2 žlice margarina
- 1 žličica maraskina
Priprema:
Od bjelanaca najprije stucite snijeg bez šećera, zatim dodavajte žlicu šećera i snijeg stalno tucite. Na kraju dodajte mljevene orahe, pa snijeg istucite do kraja. U suhi lim stavite pergament-papir, namažite ga masnoćom, pa žlicom ili štrcaljkom napravite male poljupce (pusle). Odmah stavite u zagrijanu pećnicu i više sušite nego što ih pečete na slaboj temperaturi oko 1 sat, da se snijeg posve stvrdne, ali pazite da ostanu bijeli. Vrata pećnice prilikom pečenja treba malo otvoriti. Pečene poljupce posve ohladite a zatim ih do polovice umočite u mlaku čokoladnu glazuru i stavljajte na aluminijsku foliju da se glazura osuši.
Glazura: Na laganoj vatri otopite natrganu čokoladu s mlijekom, zatim skinite s vatre, umiješajte margarin i maraskino i sve zajedno izmiješajte u jednoličnu glatku smjesu.
- Vrijeme pripreme: 1 sat 30 minuta
- Broj osoba: 6
- Vaše oznake (tagovi): kolači od oraha / kolači i slastice
- Sastojci: mljeveni orasi / mlijeko / margarin / maraskino / jaja / čokolada za kuhanje
POZDRAV!NE PIŠE KOLIKO ŠEĆERA,I NA KOJOJ TEMPERATURI IH SUŠITI?INAĆE RECEPT JE JEDNOSTAVAN I DOBAR