Dagnje u šarenom umaku

recepti_bez_slike
1,5 kg svježih dagnji 5 jušnih žlica maslinovog ulja 1 veliki crveni luk 5 češnja češnjaka sitno nasjeckana 1/2 vezice peršina 2 tikvice 1 mrkva 200 grama sjeckane rajčice 2,5 dcl bijelog vina 2 jušne žlice krušnih mrvica papar po ukusu grančica svježeg ružmarina Priprema: Očistiti oklope dagnji od svile i "brkova", tj. ostataka konopa. Oprati ih, odstraniti oštećene i prazne školjke. Na sitno nasjeckati luk i češnjak, tikvice i mrkvu nasjeckati na kockice srednje veličine. Propirjati (u većoj tavi ili dubljem loncu) na ugrijanom maslinovom ulju crveni luk i češnjak sve dok ne postanu staklasti, potom dodati mrkvu, tikvice i sjeckanu rajčicu, uz dodatak vina, pirjati dok povrće ne omekša. Umiješati sitno sjeckani peršin i krušne mrvice. Na kraju dodati očišćene školjke, kratko promiješati, poklopiti i pustiti da se školjke otvore. Servirati odmah. Uz ovo jelo pristaje bijelo vino. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+812)
Ovo je uobičajen ljetni obrok. Ako možete nabaviti sveže izvađene dagnje, svakako preporučujemo da probate.

Sastojci:

  • 1,5 kg svježih dagnji
  • 5 jušnih žlica maslinovog ulja
  • 1 veliki crveni luk
  • 5 češnja češnjaka sitno nasjeckana
  • 1/2 vezice peršina
  • 2 tikvice
  • 1 mrkva
  • 200 grama sjeckane rajčice
  • 2,5 dcl bijelog vina
  • 2 jušne žlice krušnih mrvica
  • papar po ukusu
  • grančica svježeg ružmarina

Priprema:

Očistiti oklope dagnji od svile i "brkova", tj. ostataka konopa. Oprati ih, odstraniti oštećene i prazne školjke. Na sitno nasjeckati luk i češnjak, tikvice i mrkvu nasjeckati na kockice srednje veličine. Propirjati (u većoj tavi ili dubljem loncu) na ugrijanom maslinovom ulju crveni luk i češnjak sve dok ne postanu staklasti, potom dodati mrkvu, tikvice i sjeckanu rajčicu, uz dodatak vina, pirjati dok povrće ne omekša. Umiješati sitno sjeckani peršin i krušne mrvice. Na kraju dodati očišćene školjke, kratko promiješati, poklopiti i pustiti da se školjke otvore. Servirati odmah. Uz ovo jelo pristaje bijelo vino.

Prosjek: 4 (+812)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)