Domaći čips
Ispadne jeftinije, ali i ukusnije nego kupljeni čips. Osim toga, možete samo odabrati aromu, debljinu, količinu soli i sl.
Sastojci:
- 75 dag krumpira
- ulje
- sol
Priprema:
Krumpir ogulite, operite i naribajte ga na ribežu za povrće koje ima koso postavljen nož. Naribani krumpir potopite u hladnu vodu oko 30 minuta, a zatim ga ocijedite i posušite čistom kuhinjskom krpom. Zagrijte dosta ulja u fritezi pa krumpir u manjim količinama pržite tako da ga stavite u žičani uložak i spustite u zagrijana ulje. Za vrijeme prženja žičani uložak češće protresite da se krumpir ne zalijepi. Prženi krumpir istresite iz žičanog uloška i topao poslužite kao prilog uz meso i ribu, a hladan kao slane grickalice.
- Vrijeme pripreme: 30 minuta
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): jela od krumpira
- Sastojci: ulje / sol / krumpir
Je li 30 min dovoljno da izađe škrob i krumpir postane savitljiv?
nisam siguran da bi čili ostao na kropiru kad dođe u fritezu
ne mogu vjerovati da mi nikad nije pala na pamet friteza već mi se čips svaki put natapa u masnoći u tavici. Zapravo to i je glavni razlog što sam izbjegavala ove fine grickalice. Kako dobiti onaj chilli okus crvene paprike? Hoće li biti dobro ako krumpiriće prije friteze malo posipam crvenom paprikom?