Domaći keksi
Ovo je mamin recept za domaće kekse.
Sastojci:
- 50 dag brašna
- 1 /4 vrećice praška za pecivo
- 15 dag margarina ili maslaca
- 25 dag šećera
- 3 jaja
- 1 vanilin-šećer
Priprema:
U brašnu, pomiješanom sa praškom za pecivo, dobro izmrvite margarin, dodajte šećer, vanilin-šećer, jaja i sve umijesite u glatko prhko tijesto. Kad je oko 1/2 sata odstajalo na hladnom mjestu, razvaljajte tijesto oko 3 mm debelo, izrežite s limenim kalupima razne oblike, stavite na lim za pečenje i pecite oko 15 minuta na temperaturi od 220°C.
- Vrijeme pripreme: 30 - 60 minuta
- Broj osoba: 6
- Vaše oznake (tagovi): keksi
- Sastojci: šećer / margarin / prašak za pecivo / brašno / jaja / vanilin šećer
Mi radimo ove domaće kekse ili kekse od čokolade i sušenih banana pa evo da i vi isprobate.
Sastojci: 75g margarina, 175 g brašna, 1 1/2 žličica praška za pecivo, 30 g mekog smeđeg šećera (ili melase), 3 žlice ječmenog slada, 50 g naribane čokolade za kuhanje, 50 g sušenih banana (sitno nasjeckanih)
Priprema: Pomješajte brašno s praškom za pecivo, umiješajte margarin, melasu i slad, čokoladu i bananu (usitnjenu). Dobro izmijesite. Ako treba dodajte malo vode ili sojinog mlijeka. Oblikujte loptice, pritisnite ih na podlogu za pečenje da budu plosnate i peci u zagrijanoj pečnici na 190°C 15 minuta.