1/2 kg sira (mekanog)
sok od limuna
10-15 dag šećera
1/2 kg svježeg voća ili kompota
malo ruma bez soka
Postupak pripreme
Sir se pasira i pomoću pjenjače utuče šećer dok sve ne postane pjenasto. Svježe voće se prije toga očisti, a voće iz kompota stavi na sito, pa kad se ocijedi, onda usitni. Ako je sir suh, može se dodati soka od voća ili malo mlijeka. U dobro izmiješani sir i šećer doda se usitnjeno voće (jagodično voće ostavimo cijelo), malo soka od limuna ako smo upotrijebili jabuke, kruške ili banane i, prema okusu, malo ruma. Ovu smjesu stavimo u zdjelice i ukrasimo voćem te držimo u hladnjaku do serviranja.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 4 (+419)
Sastojci:
- 1/2 kg sira (mekanog)
- sok od limuna
- 10-15 dag šećera
- 1/2 kg svježeg voća ili kompota
- malo ruma bez soka
Postupak pripreme
Sir se pasira i pomoću pjenjače utuče šećer dok sve ne postane pjenasto. Svježe voće se prije toga očisti, a voće iz kompota stavi na sito, pa kad se ocijedi, onda usitni. Ako je sir suh, može se dodati soka od voća ili malo mlijeka. U dobro izmiješani sir i šećer doda se usitnjeno voće (jagodično voće ostavimo cijelo), malo soka od limuna ako smo upotrijebili jabuke, kruške ili banane i, prema okusu, malo ruma. Ovu smjesu stavimo u zdjelice i ukrasimo voćem te držimo u hladnjaku do serviranja.