75 dag glatkog brašna
2 žumanjka
10 dag šećera
2 vanilin šećera
Korica 1 limuna
1 žličica soli
5 dag kvasca
Malo ruma
2 dag margarina
Po potrebi toplog mlijeka
Nadjev:
40 dag maka
20 dag šećera
1 vanilin šećer
Korica 1 limuna
0,3 dcl ulja
Priprema:
Tijesto umijesiti od navedenih sastojaka i ostaviti ga da se digne. Potom ga promijesiti, podijeliti na dva dijela, s time da se u jedan dio stavi 1 žlica kakao praha. Ostaviti tijesto da se još jednom digne. U međuvremenu pripremiti nadjev.
Sve sastojke dobro promiješati i preliti sa 4 dl kipućeg mlijeka, dodati 4 žlice marmelade, promiješati te dodati snijeg od 2 bjelanjka.
Izvaljati oba tijesta na debljinu oko pola centimetra. Na bijelo tijesto staviti nadjev i pokriti smeđim tijestom. Tijesto saviti i staviti u namašćeni pleh za pečenje. Ostaviti ga da se diže pola sata, a zatim staviti da se peče na 200 stupnjeva dok ne porumeni.
Potom smanjiti temperaturu pećnice na 180 i peći do kraja.
(ukupno oko sat vremena)
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 4 (+1)
Tijesto:
- 75 dag glatkog brašna
- 2 žumanjka
- 10 dag šećera
- 2 vanilin šećera
- Korica 1 limuna
- 1 žličica soli
- 5 dag kvasca
- Malo ruma
- 2 dag margarina
- Po potrebi toplog mlijeka
Nadjev:
- 40 dag maka
- 20 dag šećera
- 1 vanilin šećer
- Korica 1 limuna
- 0,3 dcl ulja
Priprema:
Tijesto umijesiti od navedenih sastojaka i ostaviti ga da se digne. Potom ga promijesiti, podijeliti na dva dijela, s time da se u jedan dio stavi 1 žlica kakao praha. Ostaviti tijesto da se još jednom digne. U međuvremenu pripremiti nadjev.
Sve sastojke dobro promiješati i preliti sa 4 dl kipućeg mlijeka, dodati 4 žlice marmelade, promiješati te dodati snijeg od 2 bjelanjka.
Izvaljati oba tijesta na debljinu oko pola centimetra. Na bijelo tijesto staviti nadjev i pokriti smeđim tijestom. Tijesto saviti i staviti u namašćeni pleh za pečenje. Ostaviti ga da se diže pola sata, a zatim staviti da se peče na 200 stupnjeva dok ne porumeni.
Potom smanjiti temperaturu pećnice na 180 i peći do kraja.
(ukupno oko sat vremena)