250 gr mljevenih oraha
150 gr mjevenog keksa
9 žlica šećera u prahu
200 ml mlijeka
125 g maslaca
100 g čokolade za kuhanje
Pripremamo osnovu:
Kocke čokolade otopimo na pari .Miješamo mikserom miješalicama za tijesto šećer u prahu mljevene orahe ,mljeveni keks i maslac. Zatim postepeno dodajemo mlijeko ,rastopljenu čokoladu i miješamo dok se sastojci ne sjedine.
Za bijelu koru:
6 bjelanjaca
6 žlica šećera
6 žlica brašna
pola vrećice praška za pecivo
Pripremamo bijelu koru:
Miješamo bijelance mikserom i u izmješane bjelance dodamo 6 žlica šećera ,te miješamo dok se šećer ne rastopi. Zatim dodamo brašno ,prašak za pecivo i miješamo žlicom dok se sastojci ne sjedine.Prebacimo smjesu u pravokutnu pliću posudu za pečenjekoju smo obložili papirom za pečenje.Stavimo peći u zagrijanu pećnicu na 18 °c .Pečemo 15 minuta
Za smeđu koru:
5 jaja
5 žlica šećera
100 g mljevenih oraha
2 žlice krušnih mrvica
Pripremamo smeđu koru :
Jaja i 5 žlica šećera miješamo mikserom dok se šećer ne rastopi. Zati dodamo 100g mljevenih oraha,2 žlice krušnih mrvica i miješamo žlicom dok ne dobijemo homogenu masu.Stavimo smjesu u pravokutnu pliću posudu za pečenje koju smo obložili papirom za pečenje. Stavimo peći u pećnicu na 180 °C.Pečemo 15 minuta.
Za kremu :
6 žumanjaka
300 g šećera
2 vrećice praška za puding od vanilije
6 žlica brašna
1 litra mlijeka
250 g maslaca
Pripremamo Kremu:
Izmješamo pjenjačom 400 ml mlijeka sa 6 žumanjaka,zatim dodamo brašno i prašak za puding dok se sastojci ne sjedine. Ovu smjesu stavimo u zavrelih 600ml mlijeka u koje smo dodali 300 g šećera.Kuhamo neprestano miješajući dok krema ne dobije potrebnu ngustoću. Ohlađenu kremu i maslac miješamo mikserom dok se kerma ne sjedini.
Za ukrašavanje:
šlag
Postupak slaganja :
Ispečenim i ohlađenim korama uklonimo papir za pečenje .Na podlogu za torte od smjese za osnovu oblikujemo formu kao roladu. Premažemo formu kremom. Na kremu stavimo bijelu koru, prilijepimo je i odrežemo suvišan dio. I koru premažemo kremom i na kremu stavimo smeđu koru, prilijepimo i odrežemo suvišan dio i premažemo kremom.
Šlag miješamo mikserom dok šlag ne dobije potrebnu čvrstinu. Šlagom punimo kuharsku špricu i cijelu tortu ukrasimo šlagom. U šlag zabodemo čokoladne štapiće i ukrasimo čokoladnim preljevom Po želj dekoriramo drobljenim orasima.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
No votes yet
Sastojci za osnovu
- 250 gr mljevenih oraha
- 150 gr mjevenog keksa
- 9 žlica šećera u prahu
- 200 ml mlijeka
- 125 g maslaca
- 100 g čokolade za kuhanje
Pripremamo osnovu:
Kocke čokolade otopimo na pari .Miješamo mikserom miješalicama za tijesto šećer u prahu mljevene orahe ,mljeveni keks i maslac. Zatim postepeno dodajemo mlijeko ,rastopljenu čokoladu i miješamo dok se sastojci ne sjedine.
Za bijelu koru:
- 6 bjelanjaca
- 6 žlica šećera
- 6 žlica brašna
- pola vrećice praška za pecivo
Pripremamo bijelu koru:
Miješamo bijelance mikserom i u izmješane bjelance dodamo 6 žlica šećera ,te miješamo dok se šećer ne rastopi. Zatim dodamo brašno ,prašak za pecivo i miješamo žlicom dok se sastojci ne sjedine.Prebacimo smjesu u pravokutnu pliću posudu za pečenjekoju smo obložili papirom za pečenje.Stavimo peći u zagrijanu pećnicu na 18 °c .Pečemo 15 minuta
Za smeđu koru:
- 5 jaja
- 5 žlica šećera
- 100 g mljevenih oraha
- 2 žlice krušnih mrvica
Pripremamo smeđu koru :
Jaja i 5 žlica šećera miješamo mikserom dok se šećer ne rastopi. Zati dodamo 100g mljevenih oraha,2 žlice krušnih mrvica i miješamo žlicom dok ne dobijemo homogenu masu.Stavimo smjesu u pravokutnu pliću posudu za pečenje koju smo obložili papirom za pečenje. Stavimo peći u pećnicu na 180 °C.Pečemo 15 minuta.
Za kremu :
- 6 žumanjaka
- 300 g šećera
- 2 vrećice praška za puding od vanilije
- 6 žlica brašna
- 1 litra mlijeka
- 250 g maslaca
Pripremamo Kremu:
Izmješamo pjenjačom 400 ml mlijeka sa 6 žumanjaka,zatim dodamo brašno i prašak za puding dok se sastojci ne sjedine. Ovu smjesu stavimo u zavrelih 600ml mlijeka u koje smo dodali 300 g šećera.Kuhamo neprestano miješajući dok krema ne dobije potrebnu ngustoću. Ohlađenu kremu i maslac miješamo mikserom dok se kerma ne sjedini.
Za ukrašavanje:
Postupak slaganja :
Ispečenim i ohlađenim korama uklonimo papir za pečenje .Na podlogu za torte od smjese za osnovu oblikujemo formu kao roladu. Premažemo formu kremom. Na kremu stavimo bijelu koru, prilijepimo je i odrežemo suvišan dio. I koru premažemo kremom i na kremu stavimo smeđu koru, prilijepimo i odrežemo suvišan dio i premažemo kremom.
Šlag miješamo mikserom dok šlag ne dobije potrebnu čvrstinu. Šlagom punimo kuharsku špricu i cijelu tortu ukrasimo šlagom. U šlag zabodemo čokoladne štapiće i ukrasimo čokoladnim preljevom Po želj dekoriramo drobljenim orasima.