Gljivice od marcipana
Inače, od ove marcipan-smjese možete pripremati razne cvjetiće, voće ili bilo što drugo za ukrašavanje. Malo mašte i dobre volje i origigi ukrasi su tu.
Sastojci:
- 20 dag badema
- 20 dag šećera u prahu
- bjelanjak
Priprema:
Bademe kratko prokuhajte u vodi tako da ih možete oguliti. Zatim ih sameljite i pomiješajte s prosijanim šećerom i toliko bjelanjaka da dobijete gusto tijesto koje se mora dobro obraditi da se mogu oblikovati klobuci i stručci gljiva. Klobučiće vrganja prelijte čokoladnom glazurom ili ih namažite bjelanjkom i posipajte struganom čokoladom, a klobučiće muhara prelijte bijelom glazurom kojoj ste dodali malo sirupa od maline, a kada se osuši, naštrcajte još bijele točke od bijele glazure. Gljive složite i slijepite bjelanjkom.
- Vrijeme pripreme: 30 minuta
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): marcipan
- Sastojci: šećer u prahu / bjelanjak / bademi