Goveđa pržolica na žaru
Sanjala sam noćas goveđu pržolicu, i baš dobro da jesam jer ju nisam sto godina napravila. Usvojila sam ju od ujne, i kad smo živjeli u Zagrebu, nekako ju često radila, a i inače obožavam govedinu...Možda još niste ni čuli za goveđu pržolicu, što ne znači da netrebate probati. Garantiram da će vam iz prvog pokušaja ispasti fino kako treba
Sastojci:
- 4 goveđa odreska
- 2 dag ulja
- 2 dag maslaca
- sol
- peršin
- rajčice
priprema:
Istucite dobro odležane odreske, dodajte sol, pokapajte uljem i stavite na zagrijani žar. Zapecite da dobro porumene s obje strane i pečene složite na zargijani tanjur, a na svaku posložite komadić maslaca.
- Vrijeme pripreme: 30 minuta
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): goveđi recept / mesno jelo
- Sastojci: ulje / sol / rajčice / peršin / maslac / goveđi odrezak