70 dag miješanih gljiva
2 glavice luka
1 češanj češnjaka
1 mrkva
2 paprike babure
4 rajčice
1 dl kiselog vrhnja
2 žlice bijelog vina
1 grančica peršinovog lista
2 žlice maslaca
ulje, vegeta, papar, sol
Priprema:
Gljive pažljivo očistite, operite i narežite na tanke listiće. Na z grijanom ulju popržite nasjeckani luk, dodajte očišćenu i naribanu mrkvu, očišćene i narezane paprike i oguljene i na komadiće narezane rajčice i nasjeckani češnjak, Posolite, popaprite, pospite vegetom i pirjajte da povrće potpuno omekša. Za vrijeme pirjanja po potrebi dolijte malo tople vode. Posebno na maslacu pirjajte narezane gljive da potpuno omekšaju i da tekućina, koju za vrijeme pirjanja puste, ispari. Tada gljivama dodajte kiselo vrhnje i vino, lagano izmiješajte ali ne dopustite da zakipi. Na kraju sjedinite pirjane gljive s povrćem i pospite nasjeckanim peršinovim listom. Gulaš poslužite skuhanim rezancima i zelenom salatom.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 2.5 (+2)
‹ Gulaš od vrganja
najbolji recept
Gulaš od vrganja s kobasicama ›
Gljive na ovaj način najčešće spremaju moja baka i mama.
Sastojci:
- 70 dag miješanih gljiva
- 2 glavice luka
- 1 češanj češnjaka
- 1 mrkva
- 2 paprike babure
- 4 rajčice
- 1 dl kiselog vrhnja
- 2 žlice bijelog vina
- 1 grančica peršinovog lista
- 2 žlice maslaca
- ulje, vegeta, papar, sol
Priprema:
Gljive pažljivo očistite, operite i narežite na tanke listiće. Na z grijanom ulju popržite nasjeckani luk, dodajte očišćenu i naribanu mrkvu, očišćene i narezane paprike i oguljene i na komadiće narezane rajčice i nasjeckani češnjak, Posolite, popaprite, pospite vegetom i pirjajte da povrće potpuno omekša. Za vrijeme pirjanja po potrebi dolijte malo tople vode. Posebno na maslacu pirjajte narezane gljive da potpuno omekšaju i da tekućina, koju za vrijeme pirjanja puste, ispari. Tada gljivama dodajte kiselo vrhnje i vino, lagano izmiješajte ali ne dopustite da zakipi. Na kraju sjedinite pirjane gljive s povrćem i pospite nasjeckanim peršinovim listom. Gulaš poslužite skuhanim rezancima i zelenom salatom.