2 para kobasica za kuhanje
25 dag vrganja
2 glavice luka
1 češanj češnjaka
1 zelena paprika babura
2 rajčice
1 dl bijelog vina
mljevena crvena paprika (slatka)
ulje, vegeta, papar, sol
Priprema:
Vrganje pažljivo očistite, operite i narežite na tanke listiće. Na zagrijanom ulju popržite nasjeckani luk, dodajte nasjeckani i zgnječeni češnjak, očišćenu i narezanu papriku, oguljene i narezane rajčice i vrganje. Posolite, popaprite, pospite mljevenom paprikom i vegetom pa pirjajte oko 10 minuta. Tada dodajte na kolute narezane kobasice, zalijte vinom i istom količinom vode, pa sve zajedno pirjajte da tekućina upola ispari. Gulaš poslužite uz kuhanu rižu, u koju ste umiješali nasjeckani celerov list, i uz zelenu salatu.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 4 (+828)
‹ Gulaš od miješanih gljiva
najbolji recept
Varivo od vrganja ›
Sastojci:
- 2 para kobasica za kuhanje
- 25 dag vrganja
- 2 glavice luka
- 1 češanj češnjaka
- 1 zelena paprika babura
- 2 rajčice
- 1 dl bijelog vina
- mljevena crvena paprika (slatka)
- ulje, vegeta, papar, sol
Priprema:
Vrganje pažljivo očistite, operite i narežite na tanke listiće. Na zagrijanom ulju popržite nasjeckani luk, dodajte nasjeckani i zgnječeni češnjak, očišćenu i narezanu papriku, oguljene i narezane rajčice i vrganje. Posolite, popaprite, pospite mljevenom paprikom i vegetom pa pirjajte oko 10 minuta. Tada dodajte na kolute narezane kobasice, zalijte vinom i istom količinom vode, pa sve zajedno pirjajte da tekućina upola ispari. Gulaš poslužite uz kuhanu rižu, u koju ste umiješali nasjeckani celerov list, i uz zelenu salatu.
super laganoi brzo ,treba da se proba.