Hajdina pita

recepti_bez_slike
50 dkg hajdinog brašna 20 dkg bijelog brašna 15 dkg margarina malo ulja sol po potrebi Nadjev: 1 kg kravljeg sira 4 jaja sol Priprema: Tijesto zamijesiti i ostaviti 30 minuta stajati. Podijeliti tijesto na 3 jednaka dijela. Razvaljati svaki dio tijesta na mlinac veličine tepsije, zatim se mlinci premažu nadjevom, a prije pečenja pitu politi s 2 dcl kiselog vrhnja i 2 jaja. Peći na umjerenoj vatri. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet

Tijesto:

  • 50 dkg hajdinog brašna
  • 20 dkg bijelog brašna
  • 15 dkg margarina
  • malo ulja
  • sol po potrebi

Nadjev:

  • 1 kg kravljeg sira
  • 4 jaja
  • sol

Priprema:

Tijesto zamijesiti i ostaviti 30 minuta stajati. Podijeliti tijesto na 3 jednaka dijela.
Razvaljati svaki dio tijesta na mlinac veličine tepsije, zatim se mlinci premažu nadjevom, a prije pečenja pitu politi s 2 dcl kiselog vrhnja i 2 jaja. Peći na umjerenoj vatri.

No votes yet
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)