2 dcl vode
3 dag maslaca sol
2 dag šećera
15 dag brašna
5 jaja
ulje
šećer u prahu
vanilin šećer za posipanje
Postupak pripreme
U vodu stavite sol, maslac i šećer. Kada sve zakipi dodajte brašno i miješajte na blagoj temperaturi tako dugo dok se tijesto ne odvoji od posude. Zatim ga ohladite i postepeno dodajte jaje po jaje, tako da poslije dodavanja svakog jajeta tijesto postane glatko. Pomoću žlice koju umočite u bjelanjak, stavljajte tijesto pržiti na vruće ulje oko 10 min. Pržene uštipke ocijedite od masnoće na upijajućem papiru ili papirnatim ubrusima, a zatim ih pošećerite.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 4 (+287)
Sastojci
- 2 dcl vode
- 3 dag maslaca sol
- 2 dag šećera
- 15 dag brašna
- 5 jaja
- ulje
- šećer u prahu
- vanilin šećer za posipanje
Postupak pripreme
U vodu stavite sol, maslac i šećer. Kada sve zakipi dodajte brašno i miješajte na blagoj temperaturi tako dugo dok se tijesto ne odvoji od posude. Zatim ga ohladite i postepeno dodajte jaje po jaje, tako da poslije dodavanja svakog jajeta tijesto postane glatko. Pomoću žlice koju umočite u bjelanjak, stavljajte tijesto pržiti na vruće ulje oko 10 min. Pržene uštipke ocijedite od masnoće na upijajućem papiru ili papirnatim ubrusima, a zatim ih pošećerite.