Husarski uštipci
Tijesto:
- 1 štapić vanilije
- 20 dag maslaca
- 10 dag šećera
- 2 žumanjka
- malo soli
- 30 dag oštrog brašna
- 10 dag mljevenih lješnjaka
- pola šalice šećera u prahu
- 15 dag marmelade od ribizla
Priprema:
Prerežite po dužini štapić vanilije i istružite srž. Zamijesite tijesto od maslaca, šećera, žumanjaka, srži vanilije, soli i brašna, a na kraju dodajte lješnjake. Tijesto zamotajte u foliju i stavite 2 sata u hladnjak. Oblikujte tijesto u dugačku kobasicu, narežite je na jednako debele ploškice. Od svake ploškice oblikujte kuglu, u sredini utisnite udubinu drškom kuhače. Lim namastite i pobrašnite, pa poslažite uštipke. Pecite na 200°C od 15 do 20 min. Ohlađene uštipke posipajte šećerom u prahu. Zagrijte marmeladu da malo provrije i punite udubine uštipaka. Neka se marmelada suši dan, dva, a potom složite uštipke u kutiju.
- Vrijeme pripreme: 3 sata
- Broj osoba: 5
- Vaše oznake (tagovi): uštipci
- Sastojci: vanilija / sol / šećer u prahu / šećer / mljeveni lješnjaci / maslac / marmelada / jaja / brašno