Husarski uštipci

recepti_bez_slike
1 štapić vanilije 20 dag maslaca 10 dag šećera 2 žumanjka malo soli 30 dag oštrog brašna 10 dag mljevenih lješnjaka pola šalice šećera u prahu 15 dag marmelade od ribizla Priprema: Prerežite po dužini štapić  vanilije i istružite srž. Zamijesite tijesto od maslaca, šećera, žumanjaka, srži vanilije, soli i brašna, a na kraju dodajte lješnjake. Tijesto zamotajte u foliju i stavite 2 sata u hladnjak. Oblikujte tijesto u dugačku kobasicu, narežite je na jednako debele ploškice. Od svake ploškice oblikujte kuglu, u sredini utisnite udubinu drškom kuhače. Lim namastite i pobrašnite, pa poslažite uštipke. Pecite na 200°C od 15 do 20 min. Ohlađene uštipke posipajte šećerom u prahu. Zagrijte marmeladu da malo provrije i punite udubine uštipaka. Neka se marmelada suši dan, dva, a potom složite uštipke u kutiju. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.8 (+14)
Ne radi se o klasičnim uštipcima, već o jednom zanimljivom receptu koji zahtjeva malo više pripreme, ali trud se itekako isplati.

Tijesto:

  • 1 štapić vanilije
  • 20 dag maslaca
  • 10 dag šećera
  • 2 žumanjka
  • malo soli
  • 30 dag oštrog brašna
  • 10 dag mljevenih lješnjaka
  • pola šalice šećera u prahu
  • 15 dag marmelade od ribizla

Priprema:

Prerežite po dužini štapić  vanilije i istružite srž. Zamijesite tijesto od maslaca, šećera, žumanjaka, srži vanilije, soli i brašna, a na kraju dodajte lješnjake. Tijesto zamotajte u foliju i stavite 2 sata u hladnjak. Oblikujte tijesto u dugačku kobasicu, narežite je na jednako debele ploškice. Od svake ploškice oblikujte kuglu, u sredini utisnite udubinu drškom kuhače. Lim namastite i pobrašnite, pa poslažite uštipke. Pecite na 200°C od 15 do 20 min. Ohlađene uštipke posipajte šećerom u prahu. Zagrijte marmeladu da malo provrije i punite udubine uštipaka. Neka se marmelada suši dan, dva, a potom složite uštipke u kutiju.

Prosjek: 3.8 (+14)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)