Indijanska torta
Sastojci
- 6 bjelanjaka (snijeg)
- 6 žumanjaka
- 30 dkg šećera
- 20 dkg brašna
- Pola slatkog vrhnja
- 5 dkg šećera
- glazura od čokolade
Postupak pripreme
Od bjelanjaka, šećera, žumanjaka i brašna napravi se biskvit-smjesa i peče u kotliću koji se namaže i pospe brašnom. Kad je smjesa pečena i hladna, odrežite jedan list u debljini od 1 i pol cm. Ostali dio smjese izdubite, pa izvana presvucite glazurom od čokolade. List koji smo odrezali namažemo marmeladom, a komadiće tijesta koje smo izdubili složimo uz rub lista. Unutra na list stavi se tučeno slatko vrhnje, koje smo prije pošećerili. Glaziranom polukuglom pokrijemo slatko vrhnje.
- Vaše oznake (tagovi): torte i slastice
- Sastojci: slatko vrhnje / jaja / čokolada / biskvit