Istarske »supe« od krumpira
Ovaj recept za pečeni krumpir u ljusci ni sama neznam od kud sam iščupala, prepisala, ali mi je recept odličan pa vam ga ostavljam
sastojci:
- 80 dag krumpira
- maslinovo ulje
- papar
- sol
priprema:
Krumpir u ljusci dobro operite i prerežite po duljini na dvije jednake polovice. Poslažite ih u suhi lim prerezanim dijelom prema gore, stavite u zagrijanu pećnicu i na srednjoj vatri pecite oko 1 sat. Zatim pečenom krumpiru ogulite ljusku, složite u plitku zdjelu, pospite paprom i prelijte maslinovim uljem. Ovako pripravljen krumpir poslužite uz pečeno meso i ribu, povrće kuhano s mesom i sl.
- Vrijeme pripreme: 1 sat 30 minuta
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): pečeni krumpir / istarsko jelo / maslinovo ulje
- Sastojci: sol / papar / maslinovo ulje / krumpir