Istarski kiseli kupus s ovčetinom
Sastojci:
- 75 dag ovčetine bez kosti
- 50 dag krumpira
- 3 glavice luka
- 2 režnja češnjaka
- 3 mrkve
- 50 dag svježeg kupusa
- 1 paprika babura
- 1 lovorov list
- prstohvat majčine dušice
- prstohvat kumina
- ulje
- papar
- sol
Priprema:
Meso operite i narežite na veće komade. Na zagrijanom ulju popržite nasjeckani luk, dodajte nasjeckani češnjak i meso. Zajedno malo popržite. Tada dodajte majčinu dušicu, kumin, lovorov list, posolite, popaprite i zalijte vodom da sve bude pokriveno, pa kuhajte da meso postane polumekano. Tada dodajte kupus narezan na rezance, očišćenu mrkvu narezanu, na kolutove, narezanu papriku i oguljeni krumpir narezan na kockice. Sve zalijte vodom da bude pokriveno i kuhajte da se meso i povrće potpuno skuhaju. Za vrijeme kuhanja po potrebi dolijte malo tople vode.
- Vrijeme pripreme: 1 sat 30 minuta
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): istarsko jelo / istarski kiseli kupus
- Sastojci: ulje / sol / paprika / papar / ovčetina / mrkva / majčina dušica / luk / lovorov list / kupus / kumin / krumpir / češnjak