Janjeći paprikaš na otočki način
Sastojci:
- 85 dag janjetine od plećke
- 3 glavice luka
- 2 režnja češnjaka
- 1 paprika babura
- 2 žlice ukiseljenih kapara
- žlica brašna
- mljevena crvena paprika (slatka)
- prstohvat ružmarina
- 2 grančice peršinovog lista
- ulje
- sol
Priprema:
Na zagrijanom ulju popržite nasjeckani luk, dodajte očišćenu i narezanu papriku, a zatim na komade narezano meso, nasjeckani i zgnječeni češnjak i ružmarin. Uz podlijevanje toplom vodom pirjajte da meso posve omekša. Tada meso pospite brašnom i mljevenom paprikom, prelijte s vodom, dodajte kapare i zajedno kratko pirjajte. Zgotovljeni paprikaš pospite nasjeckanim peršinovim listom. Paprikaš poslužite s kuhanim slanim krumpirilma ili kuhanim širokim rezancima, uz salatu od rajčice.
- Vrijeme pripreme: 1 sat 30 minuta
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): otočko jelo / janjeći paprikaš
- Sastojci: ulje / sol / ružmarin / peršinov list / paprika / mljevena crvena paprika / luk / kapar / janjetina / češnjak / brašno