Janjeći paprikaš na otočki način

recepti_bez_slike
85 dag janjetine od plećke 3 glavice luka 2 režnja češnjaka 1 paprika babura 2 žlice ukiseljenih kapara žlica brašna mljevena crvena paprika (slatka) prstohvat ružmarina 2 grančice peršinovog lista ulje sol Priprema: Na zagrijanom ulju popržite nasjeckani luk, dodajte očišćenu i narezanu papriku, a zatim na komade narezano meso, nasjeckani i zgnječeni češnjak i ružmarin. Uz podlijevanje toplom vodom pirjajte da meso posve omekša. Tada meso pospite brašnom i mljevenom paprikom, prelijte s vodom, dodajte kapare i zajedno kratko pirjajte. Zgotovljeni paprikaš pospite nasjeckanim peršinovim listom. Paprikaš poslužite s kuhanim slanim krumpirilma ili kuhanim širokim rezancima, uz salatu od rajčice.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.7 (+3)

Sastojci:

  • 85 dag janjetine od plećke
  • 3 glavice luka
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 paprika babura
  • 2 žlice ukiseljenih kapara
  • žlica brašna
  • mljevena crvena paprika (slatka)
  • prstohvat ružmarina
  • 2 grančice peršinovog lista
  • ulje
  • sol

Priprema:

Na zagrijanom ulju popržite nasjeckani luk, dodajte očišćenu i narezanu papriku, a zatim na komade narezano meso, nasjeckani i zgnječeni češnjak i ružmarin. Uz podlijevanje toplom vodom pirjajte da meso posve omekša. Tada meso pospite brašnom i mljevenom paprikom, prelijte s vodom, dodajte kapare i zajedno kratko pirjajte. Zgotovljeni paprikaš pospite nasjeckanim peršinovim listom. Paprikaš poslužite s kuhanim slanim krumpirilma ili kuhanim širokim rezancima, uz salatu od rajčice.

 

Prosjek: 3.7 (+3)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)