Janjetina s graškom
U kojoj god kombinaciji bila, janjetina ja janjetina, meni osobno najbolje jelo. Baš sam ju jučer pravila za jučer, ostalo mi u šrkinji janjetine, pa se sjetila. Mama je samo promatrala, a ja sam bila glavna kuharica i ispalo je baš dobro
Sastojci:
- 40 dag janjetine
- 15 dag luka
- 5 dag celerova korijena
- 10 dag mrkve
- 2 žlice pirea od rajčice
- 75 dag mladoga graška
- 1 dl maslinovog ulja
- sol
- papar
- peršin
Priprema:
Luk na sitno nasjeckajte, a mrkvu i celer naribajte. Na kockice tada narežite i meso, a grašak očistite i operite. Maslinovo ulje stavite u tavici da se zagrije, na njemu pirjajte luk, mrkvu i celer. Dodajte meso i podlijte vodom u kojoj ste rastopili pire od rajčice. Kad je meso napola mekano, dodajte mu grašak, posolite i popaprite. Sve zajedno kuhajte, dok ne omekša. Na kraju umješajte svježe nasjeckani peršin i poslužite.
- Vrijeme pripreme: 1 sat
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): maslinovo ulje
- Sastojci: sol / rajčice / peršin / papar / mrkva / maslinovo ulje / luk / janjetina / grašak / celerov korijen