Temeljac (20 g koncentrata) 1,2 l
Maslinovo ulje 30 ml
Ječam 250 g
Krumpir 50 g
Mrkva 50 g
Poriluk 50 g
Kukuruz 50 g
Slanina 50 g
Peršin 20 g
Češnjak 10 g
Suha vratina 150 g
Sol 20 g
Papar 20 g
Način pripreme:
Ječam namočiti u hladnoj vodi i pustiti da odstoji, zatim staviti kuhati uz dodatak začina i mesa. Kada je ječam napola skuhan, dodati korjenasto povrće. Pri kraju staviti pešt od slanine, češnjaka i peršina. Izvaditi suhu vratinu, narezati je na kockice i dodati u gotov kotlić.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 4.5 (+2)
Sastojci:
- Temeljac (20 g koncentrata) 1,2 l
- Maslinovo ulje 30 ml
- Ječam 250 g
- Krumpir 50 g
- Mrkva 50 g
- Poriluk 50 g
- Kukuruz 50 g
- Slanina 50 g
- Peršin 20 g
- Češnjak 10 g
- Suha vratina 150 g
- Sol 20 g
- Papar 20 g
Način pripreme:
Ječam namočiti u hladnoj vodi i pustiti da odstoji, zatim staviti kuhati uz dodatak začina i mesa. Kada je ječam napola skuhan, dodati korjenasto povrće. Pri kraju staviti pešt od slanine, češnjaka i peršina. Izvaditi suhu vratinu, narezati je na kockice i dodati u gotov kotlić.