Grah 100 g
Ječam 40 g
Krumpir 120 g
Mrkva 50 g
Kukuruz 70 g
Češnjak i peršin (za pešt) 50 g
Temeljac 1 l
Peršin (list i korijen) 30 g
Zelena paprika 30 g
Svježa rajčica 30 g
Suha rebra ili vratina 150 g
Slanina 200 g
Sol, papar po želji
Način pripreme:
Prvi dan staviti grah da se moči. Staviti kuhati grah, kad je napola kuhan dodati kukuruz, ječam, luk, krumpir, češnjak, peršin, lovorov list, sitno nasjeckanu domaću slaninu, pešt i povrće (mrkva, rajčica, luk, paprika) te suha rebra ili vratinu. Kada je sve kuhano, izvade se suha rebra ili vratina, a meso treba očistiti i narezati te vratiti u juhu. Juhu začiniti prema potrebi te poslužiti nakon 15 minuta.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 4.8 (+4)
Sastojci:
- Grah 100 g
- Ječam 40 g
- Krumpir 120 g
- Mrkva 50 g
- Kukuruz 70 g
- Češnjak i peršin (za pešt) 50 g
- Temeljac 1 l
- Peršin (list i korijen) 30 g
- Zelena paprika 30 g
- Svježa rajčica 30 g
- Suha rebra ili vratina 150 g
- Slanina 200 g
- Sol, papar po želji
Način pripreme:
Prvi dan staviti grah da se moči. Staviti kuhati grah, kad je napola kuhan dodati kukuruz, ječam, luk, krumpir, češnjak, peršin, lovorov list, sitno nasjeckanu domaću slaninu, pešt i povrće (mrkva, rajčica, luk, paprika) te suha rebra ili vratinu. Kada je sve kuhano, izvade se suha rebra ili vratina, a meso treba očistiti i narezati te vratiti u juhu. Juhu začiniti prema potrebi te poslužiti nakon 15 minuta.
Mmmm to ćemo probati, moj mužić neće biti baš oduševljen, ali će pojesti. Njemu samo da je mesine.