Kalnički gulaš
Sastojci:
- 35 dag junetine od plečke
- 25 dag svinjetine od vratine (bez kosti)
- 20 dag srnetine od plečke
- 6 glavica luka
- 4 režnja češnjaka
- 2 manja vrganja
- 50 dag krumpira
- 1 dl crnog vina
- 2 žlice soka od rajčice
- mljevena paprika (poluljuta)
- ulje
- papar
- sol
Priprema:
Meso dobro operite i narežite na manje komade. Na zagrijanom ulju popržite nasjeckani luk, dodajte nasjeckani i zgnječeni češnjak i očišćene, oprane i na listiće narezane vrganje. Zajedno pirjajte oko 10 minuta. Tada pospite mljevenom paprikom, dodajte narezano meso i kratko zajedno popržite. Zatim posolite, pa uz dolijevanje mješavine vina i vode, pirjajte da meso napola omekša. Dodajte oguljen i na kockice narezan krumpir, zalijte vodom da sve bude pokriveno, i kuhajte da se meso i krumpir posve skuhaju. Po potrebi dolijevajte malo tople vode. Zgotovljeni gulaš popaprite i umiješajte sok od rajčice. Poslužite uz salatu od ukiseljenog miješanog povrća.
- Vrijeme pripreme: 1 sat 30 minuta
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): kalnički gulaš / mesno jelo
- Sastojci: vrganji / vino / ulje / svinjetina od vratine / srnetina od plečke / sol / rajčice / papar / mljevena crvena paprika / luk / krumpir / junetina od plečke / češnjak