Kalnički gulaš

Autor: lejla   (palac x 1809) |moji recepti

2
recepti_bez_slike
35 dag junetine od plečke 25 dag svinjetine od vratine (bez kosti) 20 dag srnetine od plečke 6 glavica luka 4 režnja češnjaka 2 manja vrganja 50 dag krumpira 1 dl crnog vina 2 žlice soka od rajčice mljevena paprika (poluljuta) ulje papar sol Priprema: Meso dobro operite i narežite na manje komade. Na zagrijanom ulju popržite nasjeckani luk, dodajte nasjeckani i zgnječeni češnjak i očišćene, oprane i na listiće narezane vrganje. Zajedno  pirjajte oko 10 minuta. Tada pospite mljevenom paprikom, dodajte narezano meso i kratko zajedno popržite. Zatim posolite, pa uz dolijevanje mješavine vina i vode, pirjajte da meso napola omekša. Dodajte oguljen i na kockice narezan krumpir, zalijte vodom da sve bude pokriveno, i kuhajte da se meso i krumpir posve skuhaju. Po potrebi dolijevajte malo tople vode. Zgotovljeni gulaš popaprite i umiješajte sok od rajčice. Poslužite uz salatu od ukiseljenog miješanog povrća.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.5 (+2)

Sastojci:

  • 35 dag junetine od plečke
  • 25 dag svinjetine od vratine (bez kosti)
  • 20 dag srnetine od plečke
  • 6 glavica luka
  • 4 režnja češnjaka
  • 2 manja vrganja
  • 50 dag krumpira
  • 1 dl crnog vina
  • 2 žlice soka od rajčice
  • mljevena paprika (poluljuta)
  • ulje
  • papar
  • sol

Priprema:

Meso dobro operite i narežite na manje komade. Na zagrijanom ulju popržite nasjeckani luk, dodajte nasjeckani i zgnječeni češnjak i očišćene, oprane i na listiće narezane vrganje. Zajedno  pirjajte oko 10 minuta. Tada pospite mljevenom paprikom, dodajte narezano meso i kratko zajedno popržite. Zatim posolite, pa uz dolijevanje mješavine vina i vode, pirjajte da meso napola omekša. Dodajte oguljen i na kockice narezan krumpir, zalijte vodom da sve bude pokriveno, i kuhajte da se meso i krumpir posve skuhaju. Po potrebi dolijevajte malo tople vode. Zgotovljeni gulaš popaprite i umiješajte sok od rajčice. Poslužite uz salatu od ukiseljenog miješanog povrća.

 

Prosjek: 4.5 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)