Kaneloni s mesom
Sastojci:
- 35 dag brašna
- 6 jaja
- 35 dag mljevene junetine
- 1 glavica luka
- 1 žlica slatkog vrhnja
- 1 dl mlijeka
- 10 dag naribanog sira parmezana
- 1 grančica peršinovog lista
- malo origana
- ulje, maslac, papar, sol
postupak pripreme:
Od brašna, dva jaja i malo posoljene vode umijesite glatko tijesto. Razvaljajte ga na dasci posutoj brašnom na debljinu od 1 mm i izrežite na kvadrate veličine 10x 10 cm. Zatim ih samo malo skuhajte u dosta posoljene kipuće vode. Ocijedite ih pa ih odmah stavite na nekoliko minuta u hladnu vodu. Tada ih pažljivo iz te vode ocijedite i svaki komad stavljajte, jedan pored drugoga, na čistu kuhinjsku krpu i malo prosušite. U međuvremenu priredite nadjev za kanelone: na zagrijanom ulju popržite nasjeckani luk, dodajte mljeveno meso i pirjajte da tekućina ispari. Skinite s vatre, posolite, popaprite, dodajte nasjeckani peršinov list i origano i potpuno ohladite. U ohlađenu smjesu umiješajte 1 jaje i slatko vrhnje . Zatim na svaki komad tijesta stavite nadjev, uvijte ih u kanelone (roladice) pa ih slažite, jedan pored drugoga, u prikladnu namašćenu posudu. Odozgo stavite nekoliko grudica maslaca. Odmah stavite u zagrijanu pećnicu i pecite na laganoj vatri. Potkraj pečenja kanelone prelijte mješavinom od 3 jaja,mlijeka i malo soli te pospite naribanim sirom.
kanelone sam prvi put probala kod susjede i do tada nisam pojma imala o ćemu se radi. Od tada kod kuće imam obavezno 2-3 paketa mala smotuljka od tjestenine za ovo fino jelo. Kaneloni s mesom su tako postala dostojna zamjena za lazanje kod nas, a radila sam prema Erikinom receptu i ispao je jako dobar!!!
Dobar tek!