Keks torta sa žele bombonama

recepti_bez_slike
200-300g čokolade 2-3 kašike ulja Priprema: 1. Žele bombone i bananice iseckati na kockice, a keks izlomiti na komadiće. 2. U 600ml vode skuvati puding i šećer. 3. U gotov puding dodati margarin i mešati varjačom dok se ne otopi. 4. Keks, žele bombone, bananice, kokos i suvo grožđe sjediniti sa filom, staviti na tacnu za tortu i oblikovati. 5. Za glazuru: otopiti čokoladu sa uljem (200g čokolade + 2 kašike ulja), preliti preko torte i posuti kokosom. Sastojci za krem bananice 700g šećera 300ml vode 30g želatina 2 ekstrata - aroma banane 200g čokolade + 2 kašike ulja Priprema: 1. Želatin pomešati sa 100ml vode. 2. Skuvati šećer sa 200ml vode, oko 5 minuta dok se šećer ne rastopi. Skloniti sa šporeta i postepeno muteći mikserom (minimum 20 minuta) dodavati želatin. 3. Dodati ekstrat. Izmešati. 4. Pleh podmazati uljem ili margarinom (posuti kokosom da se ne bi bananice zalepile), sipati i ostaviti da se stegne. 5. Rastopiti čokoladu sa uljem i preliti. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet
Lako za napraviti, bez jaja, bez pečenja kora.

Sastojci:

  • 500g keksa
  • 2 pudinga od vanilije
  • 8 kašika šećera
  • 250g margarina
  • 300g žele bombona
  • 100g suvog grožđa
  • 6 krem bananica
  • 80g kokosa + 20g za posipanje

Sastojci za glazuru:

  • 200-300g čokolade
  • 2-3 kašike ulja

Priprema:

1. Žele bombone i bananice iseckati na kockice, a keks izlomiti na komadiće.

2. U 600ml vode skuvati puding i šećer.

3. U gotov puding dodati margarin i mešati varjačom dok se ne otopi.

4. Keks, žele bombone, bananice, kokos i suvo grožđe sjediniti sa filom, staviti na tacnu za tortu i oblikovati.

5. Za glazuru: otopiti čokoladu sa uljem (200g čokolade + 2 kašike ulja), preliti preko torte i posuti kokosom.

Sastojci za krem bananice

  • 700g šećera
  • 300ml vode
  • 30g želatina
  • 2 ekstrata - aroma banane
  • 200g čokolade + 2 kašike ulja

Priprema:

1. Želatin pomešati sa 100ml vode.

2. Skuvati šećer sa 200ml vode, oko 5 minuta dok se šećer ne rastopi. Skloniti sa šporeta i postepeno muteći mikserom (minimum 20 minuta) dodavati želatin.

3. Dodati ekstrat. Izmešati.

4. Pleh podmazati uljem ili margarinom (posuti kokosom da se ne bi bananice zalepile), sipati i ostaviti da se stegne.

5. Rastopiti čokoladu sa uljem i preliti.

No votes yet
Link izvora / potpis autora: Minuette Macon
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)