Keksići s orasima i čokoladom - cookies

recepti_bez_slike
200 g čokolade za kuhanje 150 g oraha 350 g brašna 1 žumance naribana korica od jedne oranže 200 g šećera u prahu 1 prstohvat soli 1 jušna žlica pecilnog praška 1 Vanilina štanga 200 g Laktosefree margarina 2 jaja Vrijeme pripreme ca. 40 Min. Vrijeme pečenja ca. 20 Min. Čokoladu i orahe isjeckati na sitno. Brašno, koricu od naranže, šećer, sol i pecilni prašak izmješati. Sredinu od Vanilije izvaditi  s margarinom, jajima, čokoladom i orasima dodati u brašno, potom umješiti tijesto. Tjesto podjeliti u 3 porcije, od svake porciju, razvaljti tijesto na 5 cm debljine te ih urolati i staviti u najlonsku foliju, te ih ostaviti preko noći u hladnjaku. Pećnicu zagrijati i tijesto izrezati na oko 1/2cm debljine te ga slagati u Blech /Bleh, Tepsija.../ Temperatura od rerne nek bude oko 175°C ili ak je s toplim zrakom onda oko 160°C peci oko 20-tak min. Izvadit ispečene kolačiće, ohladiti ih. Hladne spremiti u kutiju da se malo omekšaju-može se jesti odmah ili 2-3 dana kako tko voli. U SLAST   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+899)

Sastojci za 60 kom

  • 200 g čokolade za kuhanje
  • 150 g oraha
  • 350 g brašna
  • 1 žumance
  • naribana korica od jedne oranže
  • 200 g šećera u prahu
  • 1 prstohvat soli
  • 1 jušna žlica pecilnog praška
  • 1 Vanilina štanga
  • 200 g Laktosefree margarina
  • 2 jaja

Vrijeme pripreme ca. 40 Min.

Vrijeme pečenja ca. 20 Min.

Čokoladu i orahe isjeckati na sitno.

Brašno, koricu od naranže, šećer, sol i pecilni prašak izmješati. Sredinu od Vanilije izvaditi  s margarinom, jajima, čokoladom i orasima dodati u brašno, potom umješiti tijesto.

Tjesto podjeliti u 3 porcije, od svake porciju, razvaljti tijesto na 5 cm debljine te ih urolati i staviti u najlonsku foliju, te ih ostaviti preko noći u hladnjaku.

Pećnicu zagrijati i tijesto izrezati na oko 1/2cm debljine te ga slagati u Blech /Bleh, Tepsija.../

Temperatura od rerne nek bude oko 175°C ili ak je s toplim zrakom onda oko 160°C peci oko 20-tak min.

Izvadit ispečene kolačiće, ohladiti ih. Hladne spremiti u kutiju da se malo omekšaju-može se jesti odmah ili 2-3 dana kako tko voli. U SLAST

 

Prosjek: 4 (+899)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)