2x6kom jaja
2x250g šečera u prahu
2x200g glatkog brašna
2x3jušne žlice kakaa
2x2dcl vode
2x1dcl ulja
2x1/2 vrečice praška za pecivo
Sastojci za prvu kremu
1 litra tekučega šlaga
8 lističa želatine
Sastojci za drugu kremu
200g čokolade
150g maslaca
Sastojci za glazuru
300g čokolade
150g margarina
Šećerni sirup
1/2 litra vode
200g šečera
malo ruma
Postupak:
1.napravite biskvit od sastojaka, sastojke su za dva biskvita, ja sam pravila svaki posebno. pravite kako ste navikli. ispecite ga, a kad se ohladi napravite kremu.
2.rastopite želatinu kako piše na vrečici
3.izmiksajte šlag, dodajte raztopljenu želatinu a dobro izmiksajte
4.napravite šečerni sirup: skuhajte vodu sa šečerom, kad se ohladi dodajte rum
5.ohlađeni biskvit malo natopite sa sirupom, stavite pola šlaga namažite stavite da se stisne u frežideru cca 15 min.poslije stavimo drugu kremu (rastopljenu čokoladu) namažemo, stavimo u frežider, kad se čokolada stisne stavimo opet šlag a na njega drugi biskvit, opet natopimo sirupom, namažemo sa malo šlaga.
6.polijemo čokoladnom glazurom, ukrasimo po želji
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 4 (+513)
Ovo je moj izmijenjeni recept za kinder pinguin, meni je ovaj najbolji, pravila sam tortu jučer nečakinji za rođendan pa evo je i recept :)
Ako nećete pravit pravit tortu možete popolovit sastojke
Sastojci za biskvit
- 2x6kom jaja
- 2x250g šečera u prahu
- 2x200g glatkog brašna
- 2x3jušne žlice kakaa
- 2x2dcl vode
- 2x1dcl ulja
- 2x1/2 vrečice praška za pecivo
Sastojci za prvu kremu
- 1 litra tekučega šlaga
- 8 lističa želatine
Sastojci za drugu kremu
- 200g čokolade
- 150g maslaca
Sastojci za glazuru
- 300g čokolade
- 150g margarina
Šećerni sirup
- 1/2 litra vode
- 200g šečera
- malo ruma
Postupak:
1.napravite biskvit od sastojaka, sastojke su za dva biskvita, ja sam pravila svaki posebno. pravite kako ste navikli. ispecite ga, a kad se ohladi napravite kremu.
2.rastopite želatinu kako piše na vrečici
3.izmiksajte šlag, dodajte raztopljenu želatinu a dobro izmiksajte
4.napravite šečerni sirup: skuhajte vodu sa šečerom, kad se ohladi dodajte rum
5.ohlađeni biskvit malo natopite sa sirupom, stavite pola šlaga namažite stavite da se stisne u frežideru cca 15 min.poslije stavimo drugu kremu (rastopljenu čokoladu) namažemo, stavimo u frežider, kad se čokolada stisne stavimo opet šlag a na njega drugi biskvit, opet natopimo sirupom, namažemo sa malo šlaga.
6.polijemo čokoladnom glazurom, ukrasimo po želji