Kinder pinguin torta

Autor: DAGMARKA   (palac x 3806) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
2x6kom jaja 2x250g šečera u prahu 2x200g glatkog brašna 2x3jušne žlice kakaa 2x2dcl vode 2x1dcl ulja 2x1/2 vrečice praška za pecivo Sastojci za prvu kremu 1 litra tekučega šlaga 8 lističa želatine Sastojci za drugu kremu 200g čokolade 150g maslaca Sastojci za glazuru 300g čokolade 150g margarina Šećerni sirup 1/2 litra vode 200g šečera malo ruma Postupak: 1.napravite biskvit od sastojaka, sastojke su za dva biskvita, ja sam pravila svaki posebno. pravite kako ste navikli. ispecite ga, a kad se ohladi napravite kremu. 2.rastopite želatinu kako piše na vrečici 3.izmiksajte šlag, dodajte raztopljenu želatinu a dobro izmiksajte 4.napravite šečerni sirup: skuhajte vodu sa šečerom, kad se ohladi dodajte rum 5.ohlađeni biskvit malo natopite sa sirupom, stavite pola šlaga namažite stavite da se stisne u frežideru cca 15 min.poslije stavimo drugu kremu (rastopljenu čokoladu) namažemo, stavimo u frežider, kad se čokolada stisne stavimo opet šlag a na njega drugi biskvit, opet natopimo sirupom, namažemo sa malo šlaga. 6.polijemo čokoladnom glazurom, ukrasimo po želji Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+513)
Ovo je moj izmijenjeni recept za kinder pinguin, meni je ovaj najbolji, pravila sam tortu jučer nečakinji za rođendan pa evo je i recept :) Ako nećete pravit pravit tortu možete popolovit sastojke
Kinder pinguin torta

Sastojci za biskvit

  • 2x6kom jaja
  • 2x250g šečera u prahu
  • 2x200g glatkog brašna
  • 2x3jušne žlice kakaa
  • 2x2dcl vode
  • 2x1dcl ulja
  • 2x1/2 vrečice praška za pecivo

Sastojci za prvu kremu

  • 1 litra tekučega šlaga
  • 8 lističa želatine

Sastojci za drugu kremu

  • 200g čokolade
  • 150g maslaca

Sastojci za glazuru

  • 300g čokolade
  • 150g margarina

Šećerni sirup

  • 1/2 litra vode
  • 200g šečera
  • malo ruma

Postupak:

1.napravite biskvit od sastojaka, sastojke su za dva biskvita, ja sam pravila svaki posebno. pravite kako ste navikli. ispecite ga, a kad se ohladi napravite kremu.

2.rastopite želatinu kako piše na vrečici

3.izmiksajte šlag, dodajte raztopljenu želatinu a dobro izmiksajte

4.napravite šečerni sirup: skuhajte vodu sa šečerom, kad se ohladi dodajte rum

5.ohlađeni biskvit malo natopite sa sirupom, stavite pola šlaga namažite stavite da se stisne u frežideru cca 15 min.poslije stavimo drugu kremu (rastopljenu čokoladu) namažemo, stavimo u frežider, kad se čokolada stisne stavimo opet šlag a na njega drugi biskvit, opet natopimo sirupom, namažemo sa malo šlaga.

6.polijemo čokoladnom glazurom, ukrasimo po želji

Prosjek: 4 (+513)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)