1 kokoš
15 dag luka
2 žlice vinskog octa
češnjak
sol
peršin
10 dag maslaca
2 žlice mrvica
Postupak pripreme
Kokoš se razreže na komade i pristavi kuhati. Vode se stavi toliko da meso bude pokriveno. U vodu se doda sitno nasjeckani luk i sol, te polagano kuha dok meso ne postane mekano. Prije nego meso posve omekša doda se ocat. U međuvremenu se sitno nasjeckaju češnjak i peršin zajedno, a na maslacu se zažute mrvice. Meso se stavi u zdjelu za juhu i prelije juhom, onda se doda češnjak s peršinom i maslac s mrvicama, pa servira.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 4 (+292)
Sastojci za kiselu kokošju juhu:
- 1 kokoš
- 15 dag luka
- 2 žlice vinskog octa
- češnjak
- sol
- peršin
- 10 dag maslaca
- 2 žlice mrvica
Postupak pripreme
Kokoš se razreže na komade i pristavi kuhati. Vode se stavi toliko da meso bude pokriveno. U vodu se doda sitno nasjeckani luk i sol, te polagano kuha dok meso ne postane mekano. Prije nego meso posve omekša doda se ocat. U međuvremenu se sitno nasjeckaju češnjak i peršin zajedno, a na maslacu se zažute mrvice. Meso se stavi u zdjelu za juhu i prelije juhom, onda se doda češnjak s peršinom i maslac s mrvicama, pa servira.