Klipići

recepti_bez_slike
1 kvas (4 dag) 1/2 l mlijeka  1 žlica soli  2 velike žlice šećera  1 kg brašna (za dizana tijesta)  1 dl ulja.  Priprema: Tijesto dobro zamijesite i podijelite na hljepčiće. Hljepčiće premijesite i stavite dizati (počivati). Svaki hljepčić rastanjite i premažite uljem. Tijesto režite na trokute i slažite klipiće. Gotove klipiće složite u lim, ostavite da se dignu prije pečenja. Premažite ih razmućenim žumanjkom i pecite. Posipajte ih kimom ili sezamom.  Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+892)
Zapravo ovi klipčicići se različito zovu u različitim domačinstvima. Moja mama ih zove klipići (pa tako i ja), no prijateljica ih naziva štručice, a susjeda štangice. Kako god, ukusni su, a izgled možete mijenjati ovisno o tome čime ćete ih posipati.

Sastojci: 

  • 1 kvas (4 dag)
  • 1/2 l mlijeka 
  • 1 žlica soli 
  • 2 velike žlice šećera 
  • 1 kg brašna (za dizana tijesta) 
  • 1 dl ulja. 

Priprema:

Tijesto dobro zamijesite i podijelite na hljepčiće. Hljepčiće premijesite i stavite dizati (počivati). Svaki hljepčić rastanjite i premažite uljem. Tijesto režite na trokute i slažite klipiće. Gotove klipiće složite u lim, ostavite da se dignu prije pečenja. Premažite ih razmućenim žumanjkom i pecite. Posipajte ih kimom ili sezamom. 

Prosjek: 5 (+892)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika maza's

i ja ih zovem štručice, a znam ih napunit i sa par kapi kećapa uz šunku i sir. Djeca mi to obožavaju.

2
Slika korisnika ivančica's

Kod nas su takodjer strucice, ali ima sitnih izmjena. Na prijmer, ja kvas stavim u 2 dcl mlijeka sa 1 velikom žlicom šećera. Koristim glatko brašno (1 kg), prstohvat soli i 2 dcl ulja. često ih punim (djeca mi najradije jedu sa hrenovkama ili šunkom i sirom), premažem domaćim jajem i posipam sjemenkama sezama. Obavezno na svaki prije pečenja stavim mali komadić maslaca.
Sin voli punjene sa pekmezom, a suprug prazne.
ovo je odlična stvar za dječje rođendane, goste, uz nareske, ma baš za svaki dan.