Kobasice u balzamičnom octu
jednostavne kobasice, pripremljene na malo drugačiji način!
Sastojci
- 1 (oko 340 g) pakiranje kranjskih kobasica (kobasice za kuhanje i pečenje)
- 1 dcl balzamičnog octa
- 2 dcl vina (dobro bi bilo crno ali ja sam stavila bijelo ovaj put)
- 3-4 žlice maslinova ulja
- svježi peršin za posipanje
Postupak:
Kobasice izrezati na komade dužine oko 1 - 1,5 cm
U tavi ugrijati maslinovo ulje pa na vruće ulje ubciti izrezane kobasice, dobro ih propržiti sa svih strana
Skloniti malo s vatre da se umiri* pa usuti balzamični ocat, vratiti na vatru i dodati vino. Sve nastaviti kuhati na laganoj vatri dok se vino i ocat ne reduciraju na pola!
Poslužiti posuto svježim peršinom uz neki prilog po želji!
- Vaše oznake (tagovi): maslinovo ulje / balzamični ocat / kobasice
- Sastojci: peršin / ulje / maslinovo ulje / vino / kranjske kobasice / aceto balsamico
Ovo se mora kušati.