Kolač od bresaka s bademima
Tijesto
- 40 dag brašna
- 20 dag maslaca
- 2 jaja
- 2 žlice vode
- malo šećera
Priprema:
Umijesite prhko tijesto i stavite jedan sat u hladnjak. Nakon toga razvaljajte ga na pola centimetra debljine, stavite u kalup premazan maslacem i obložen papirom za pečenje. Tijesto izbodite vilicom i pecite oko 20 minuta na 200 C.
Nadjev:
- 20 dag mljevenih badema
- 15 dag smeđeg šećera
- 1,5 žlica kukuruznog brašna
- 4 jaja
- 20 dag maslaca
- nekoliko kapi ekstrakta gorkog badema
Priprema:
Izmiksajte maslac sa 13 dag smeđeg šećera. Dodajte jaja, jedno po jedno, i izmiksajte. Na kraju dodajte kukuruzno brašno, mljevene bademe i nekoliko kapi ekstrakta gorkog badema. Breskve operite i prepolovite te izvadite koštice. Posipajte ih ostatkom šećera.
Ukras
- 8 - 10 bresaka
- 20 očišćenih i oljuštenih badema
Priprema:
Na pečeno tijesto stavite nadjev (odvojite toliko žlica nadjeva koliko imate polovica bresaka), složite breskve tako da udubine od koštice bude prema gore. U udubinu svake polovice breskve stavite žlicu kreme, a na nju cijeli oljušteni badem. Stavite u pećnicu i pecite 40 minuta na 180 C.
- Vrijeme pripreme: 1 sat 30 minuta
- Broj osoba: 6
- Vaše oznake (tagovi): kolač od voća / kolači i slastice
- Sastojci: smeđi šećer / šećer / maslac / kukuruzno brašno / jaja / ekstrakt gorkog badema / breskve / brašno / badem