Kolač od ribizla
Trebao mi je kolač koji se radi expres, našla u sestrinoj kuharici recept za brzi, ali pre ukusni kolač. Iako sam bila skeptična na početku, oduševljena na kraju, zato vam ostavljam recept
Sastojci:
Biskvit
postupak pripreme
Žumanjke i šećer dobro izradite, dodajte snijeg od bjelanjaka i brašno. Tijesto ispecite u namaštenom i pobrašnjenom limu na 180 - 190 stupnjeva oko 30 min.
Nadjev
Ribizle skuhajte s vodom i šećerom, malo vode i malo šećera izradite s pudingom i nalijte miješajući u kuhane ribize, još stalno miješajući malo kuhajte da se zgusne, toplo nalijte i razmažite na biskvit i pustite da se dobro ohladi. Ohlađeni kolač premažite tučenom parfe kremom (kupljenom), ukrasite tučenim slatkim vrhnjem i bobicama ribizla.
- Vrijeme pripreme: 30 - 60 minuta
- Broj osoba: 8
- Vaše oznake (tagovi): kolači i slastice
- Sastojci: voda / slatko vrhnje / šećer / ribizl / puding od maline / mlijeko / kutija parfe kreme / jaja / glatko brašno
kamo ide mlijeko ne razumijem ovaj dio s pudingom hitn
molim vas odgovor hitno! skuham puding ili ???