Kolač s višnjama
Potrebno :
- - dvije tegle kompota od višanja bez koštica
- - 4 jaja
- - brašno glatko 2 čaše (od jogurta)
- - šećer 1 čaša
- - slatko vrhnje 3 čaše od 2 dcl
- - kiselo vrhnje masnije 1 čaša
- - prašak za pecivo
- - vanilin šećer 5 kom
- - kremfix 2 kom
- - cimet
Za biskvit: Pomiješati žumanjke, šećer, brašno, pecilni i jedan vanilin, te dodato jedno slatko vrhnje i snijeg od bjelanjka. Masu izliti na papir za pečenje i jednolično rasporediti cca četvrtinu do trećinu ocijeđenih višanja ili ih pomiješati s tijestom, pa onda izliti na papir u tepsiji (može plitka).
Peći pola sata na 175*C o ohladiti.
Šlag istući s kremfiksom i 2 vanili šećera, te dodati kiselo vrhnje i ostatak ocijeđenih višanja. Lagano promiješati i rasporediti po ohlađenom biskvitu.
Posipati cimetom i vanili šećerom, razrezati i držati na hladnom. Može se i zamrznuti i nakon mjesec dana nije loš !
Sok od višanja popiti pomiješan s gaziranom mineralnom vodom !
- Vaše oznake (tagovi): kolač s višnjama / kolač od višanja
- Sastojci: kremfix / kiselo vrhnje / slatko vrhnje / jaja / cimet
Sjajan kolač !
Eh, još da nisam ovolike prorede . . . sory !
Eh, još da nisam ovolike prorede . . . sory !