Krema od kestena

recepti_bez_slike
6 žumanjaka 25 dkg šećera 3 dl mlijeka 25 dkg pasiranih kestena 5 dkg badema 5 dkg arancina 3 žlice maraskina Pola slatkog vrhnja Pola dkg želatine 2 dl slatkog vrhnja 3 dkg šećera Postupak pripreme Žumanjke i šećer izmješajte, dolijte kipućim mlijekom, pa tucite smjesu na vatri dok ne zavrije. Kad skinete s vatre, dalje tucite dok se smjesa ne ohladi. U međuvremenu se kesteni zarežu, i stave u pećnicu da se raspuknu, onda ih ogulite i stavite kuhati u vruću vodu. Kad su kesteni kuhani, pasirajte ih, umiješajte u kremu zajedno s oguljenim, izrezanim bademima i arancinijem. U smjesu umiješajte tučeno slatko vrhnje i otopljenu želatinu.  Kremu stavite u oblik i ostavite na ledu cca 2 sata. Kad izvadite iz oblika, ukrasite tučenim slatkim vrhnjem. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+144)

Sastojci

  • 6 žumanjaka
  • 25 dkg šećera
  • 3 dl mlijeka
  • 25 dkg pasiranih kestena
  • 5 dkg badema
  • 5 dkg arancina
  • 3 žlice maraskina
  • Pola slatkog vrhnja
  • Pola dkg želatine
  • 2 dl slatkog vrhnja
  • 3 dkg šećera

Postupak pripreme

Žumanjke i šećer izmješajte, dolijte kipućim mlijekom, pa tucite smjesu na vatri dok ne zavrije. Kad skinete s vatre, dalje tucite dok se smjesa ne ohladi. U međuvremenu se kesteni zarežu, i stave u pećnicu da se raspuknu, onda ih ogulite i stavite kuhati u vruću vodu. Kad su kesteni kuhani, pasirajte ih, umiješajte u kremu zajedno s oguljenim, izrezanim bademima i arancinijem. U smjesu umiješajte tučeno slatko vrhnje i otopljenu želatinu.  Kremu stavite u oblik i ostavite na ledu cca 2 sata. Kad izvadite iz oblika, ukrasite tučenim slatkim vrhnjem.

Prosjek: 4 (+144)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)