Krumpirovi žganci s kiselim vrhnjem
Uz ovo jelo dovoljna mi je neka laganija juha i ručak je gotovo vrlo brzo.
Sastojci:
- 50 dag krumpira
- 15 dag brašna
- 2 dl kiselog vrhnja
- 2 žlice naribanog sira parmezana
- ulje, sol
Priprema:
Krumpir ogulite, operite, narežite na ploške i kuhajte u posoljenoj vodi. Kuhani krumpir skinite s vatre (vodu u kojoj se krumpir kuhao ne treba izliti), vilicom ga zgnječite, posolite, dodajte brašno, pa na laganoj vatri uz miješanje kuhajte oko 10 minuta. Od ove smjese oblikujte veće žličnjake, žlicu svaki put uronite u vruće ulje i slažite ih u redove u plitku zdjelu i prelijte zagrijanim kiselim vrhnjem pomiješanim s naribanim parmezanom. Poslužite kao topli prilog uz pečena mesa, ribu ili pirjano povrće.
- Vrijeme pripreme: 30 - 60 minuta
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): jela od krumpira
- Sastojci: ulje / sir / parmezan / krumpir / kiselo vrhnje / jaja / brašno