Kuglof

recepti_bez_slike
80 dag brašna za dizano tijesto Kvasac 3 jaja Prstohvat soli 1 žlica šećera 4 dl mlijeka 1,5 dl ulja Naribana kora limuna 1 žlica ruma 20 dag grožđica Priprema: Kvasac razmutiti u malo toplog mlijeka da se digne. Promiješati sve sastojke osim brašna, dodati kvasac te na kraju brašno. Tijesto treba mijesiti dok se ne pojave mjehurići, a potom ga pustiti da se digne. Potom ga staviti u kalup za kuglof i pustiti da se još jednom digne. Peče se na 180 stupnjeva oko 45 minuta. Ohlađeni kolač po želji možete posipati šećerom u prahu. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet ‹ Kuglof najbolji recept Kuglof od crnog vina ›
Jako fini kuglof koji radim godinama, pa evo da ga podjelim sa Vama.

Tijesto:

  • 80 dag brašna za dizano tijesto
  • Kvasac
  • 3 jaja
  • Prstohvat soli
  • 1 žlica šećera
  • 4 dl mlijeka
  • 1,5 dl ulja
  • Naribana kora limuna
  • 1 žlica ruma
  • 20 dag grožđica

Priprema:

Kvasac razmutiti u malo toplog mlijeka da se digne. Promiješati sve sastojke osim brašna, dodati kvasac te na kraju brašno.

Tijesto treba mijesiti dok se ne pojave mjehurići, a potom ga pustiti da se digne. Potom ga staviti u kalup za kuglof i pustiti da
se još jednom digne. Peče se na 180 stupnjeva oko 45 minuta. Ohlađeni kolač po želji možete posipati šećerom u prahu.

No votes yet
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)