Kuglof
Jako fini kuglof koji radim godinama, pa evo da ga podjelim sa Vama.
Tijesto:
- 80 dag brašna za dizano tijesto
- Kvasac
- 3 jaja
- Prstohvat soli
- 1 žlica šećera
- 4 dl mlijeka
- 1,5 dl ulja
- Naribana kora limuna
- 1 žlica ruma
- 20 dag grožđica
Priprema:
Kvasac razmutiti u malo toplog mlijeka da se digne. Promiješati sve sastojke osim brašna, dodati kvasac te na kraju brašno.
Tijesto treba mijesiti dok se ne pojave mjehurići, a potom ga pustiti da se digne. Potom ga staviti u kalup za kuglof i pustiti da
se još jednom digne. Peče se na 180 stupnjeva oko 45 minuta. Ohlađeni kolač po želji možete posipati šećerom u prahu.
- Vaše oznake (tagovi): kolači i slastice
- Sastojci: jaja / kvasac