Kuglof od krušaka
Sastojci
- 15 dag margarina ili maslaca
- 8 dag šećera
- 3 žumanjka
- 1 - 2 žlice tople vode
- prstohvat soli
- 10 dag marcipana
- 1 žlica soka od limuna
- 8 dag kokosova brašna
- 1 kiselo vrhnje (18 dag)
- 45 dag krušaka, oguljenih, očišćenih od sjemenki i narezanih na tanke kriškice
- 3 bjelanjka (čvrst snijeg)
- 25 dag brašna
- 2 žličice praška za pecivo
priprema:
Lim za kuglof premažite masnoćom i posipajte brašnom. Margarin (ili maslac) miješajte električnom miješalicom, postupno dodavajte šećer, žumanjke, vodu i sol, miješajte dok krema postane svijetla. Marcipan usitnite i zajedno s kokosom, limunovim sokom i kiselim vrhnjem dodajte kremi. U kremu stavite kruške. Snijeg od bjelanjaka i brašno s praškom za pecivo oprezno umiješajte u kremu. Stavite u lim kuglof i pecite 50 - 60 min. na 180 stupnjeva, na donjem dijelu zagrijane pećnice. Ohlađeni kuglof posipajte sitnim šećerom.
- Vrijeme pripreme: 30 minuta
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): kuglof od krušaka / kuglof
- Sastojci: voda / sol / sok od limuna / šećer / prašak za pecivo / margarin / marcipan / kruške / kokosovo brašno / kiselo vrhnje / jaje / brašno