20 dag margarina
25 dag šećera
3 žutanjka
20 dag brašna
20 dag mljevenih oraha
2,5 dcl mlakog mlijeka
1 prašak za pecivo
5 dag grožđica
3 žlice ruma
3 bjelanjka
Glazura:
10 dag čokolade
8 dag margarina
žlica ulja
Postupak pripreme
Pjenasto umiksati margarin sa šećerom dodajući žutanjke. Miksajući u masu dodati brašno s praškom za pecivo, mljevene orahe i mlijeko. Na kraju umiješati grožđice predhodno namočene u malo mlijeka i rum. Na kraju umiješati posebno izrađen čvrst snijeg bjelanjaka. Masu rasporediti u model za kuglof i peći u zagrijanoj pećnici 50-60 min. na umjerenoj temperaturi. Pečen, ohlađen kuglof preliti čokoladnom glazurom.
ČOKOLADNA GLAZURA: Na umjerenoj vatri otopiti čokoladu. Dodati margarin, ulje i mješajući izraditi ujednačenu masu. Pri topljenju čokolade i dodavanju margarina masa ne smije proključati.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 4.7 (+3)
‹ Kuglof od krušaka
najbolji recept
Kuglof s čokoladom ›
Sastojci
- 20 dag margarina
- 25 dag šećera
- 3 žutanjka
- 20 dag brašna
- 20 dag mljevenih oraha
- 2,5 dcl mlakog mlijeka
- 1 prašak za pecivo
- 5 dag grožđica
- 3 žlice ruma
- 3 bjelanjka
Glazura:
- 10 dag čokolade
- 8 dag margarina
- žlica ulja
Postupak pripreme
Pjenasto umiksati margarin sa šećerom dodajući žutanjke. Miksajući u masu dodati brašno s praškom za pecivo, mljevene orahe i mlijeko. Na kraju umiješati grožđice predhodno namočene u malo mlijeka i rum. Na kraju umiješati posebno izrađen čvrst snijeg bjelanjaka. Masu rasporediti u model za kuglof i peći u zagrijanoj pećnici 50-60 min. na umjerenoj temperaturi. Pečen, ohlađen kuglof preliti čokoladnom glazurom.
ČOKOLADNA GLAZURA: Na umjerenoj vatri otopiti čokoladu. Dodati margarin, ulje i mješajući izraditi ujednačenu masu. Pri topljenju čokolade i dodavanju margarina masa ne smije proključati.