Ličke šnicle
Ličanka nam je poslala recept za ličke šnicle. Javite nam dojmove!
Sastojci:
- 600 gr junećih šnicla
- 150 gr. mrvica
- 3 jaja
- sol
- papar
- ulje
- 3 režnja češnjaka
- 3 žlice kosanog peršina
- 1 žlica vegete
- 1 dl bijelog vina
Priprema:
Tanko narezane juneće odreske posoli i popapri, pospi mrvicama i tuci batom tako da se mrvice utuku u meso. Nakon toga odreske staviti u razmućena jaja pa opet u mrvice i u vruće ulje da se pohaju. Pohane odreske stavi u posudu, zalij vinom i vodom tako da ih prekriješ, dodaj 2-3 žlice ulja od pohanja, kosani list peršina, češnjak i vegetu, te kuhaj 45 minuta na laganoj vatri. Serviraj uz rižu ili krumpir. Dobar tek!