5 jaja
15 dag vrganja
2 jetrice pernate divljači
2 žlice kiselog vrhnja
1 limun
2 češnja češnjaka
mljevena crvena paprika (slatka)
ulje
papar
sol
postupak pripreme:
Vrganje očistite, operite i narežite na tanke listiće. Zatim ih potopite u kipuću posoljenu vodu zakiseljenu limunovim sokom i u njoj držite samo 5 minuta. Tada ih ocijedite i ohladite. Posebno na zagrijanom ulju popržite nastrugana jetrica pa dodajte vrganje i zajedno pirjajte oko 10 minuta. Maknite s vatre i posve ohladite, zatim ih posolite, popaprite, dodajte razmućena jaja pa od te smjese ispržite četiri omleta. Svaki omlet premažite kiselim vrhnjem, pospite mljevenom paprikom i nasjeckanim češnjakom, presavijte ih napola i odmah poslužite.
Napomena: Jetricu pernate divljači možete zamijeniti jetricama bilo koje domaće peradi.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 4 (+414)
Prefinooo,ljudi, istina da sam recept prepisala od lovaca, al uz malo moje dorade, izvrsno. Ostavljam vam pa probajte, ako imate sličnu ideju ostavite mi, često kuham i pripremam za lovce. Uz to idu naravno dobra druženja, pa mi nije teško, iako su i oni sami pravi majstori u kuhinji
Sastojci:
- 5 jaja
- 15 dag vrganja
- 2 jetrice pernate divljači
- 2 žlice kiselog vrhnja
- 1 limun
- 2 češnja češnjaka
- mljevena crvena paprika (slatka)
- ulje
- papar
- sol
postupak pripreme:
Vrganje očistite, operite i narežite na tanke listiće. Zatim ih potopite u kipuću posoljenu vodu zakiseljenu limunovim sokom i u njoj držite samo 5 minuta. Tada ih ocijedite i ohladite. Posebno na zagrijanom ulju popržite nastrugana jetrica pa dodajte vrganje i zajedno pirjajte oko 10 minuta. Maknite s vatre i posve ohladite, zatim ih posolite, popaprite, dodajte razmućena jaja pa od te smjese ispržite četiri omleta. Svaki omlet premažite kiselim vrhnjem, pospite mljevenom paprikom i nasjeckanim češnjakom, presavijte ih napola i odmah poslužite.
Napomena: Jetricu pernate divljači možete zamijeniti jetricama bilo koje domaće peradi.