Marinirana patka s gljivama na američki način
Sastojci:
Za 10-12 osoba:
- 2 patke od po 2 kg
- 1/2 šalice konjaka
- 3 šalice crnog vina
- 1 šalica sitno isječenog crnog luka
- 1 češanj sitno isječenog bijelog luka
- 1/4 šalice sitno isječenog peršuna
- 1/2 žličice morskog oraščića u prahu
- 1 žličica soli
- 1/4 žličice svježe samljevenog papra
- 4 žlice maslaca
- 1 manji celer isječen na kockice
- 225 g gljiva isječenih na listiće
Priprema:
Očišćene patke isjeći na dijelove i staviti u emajliran ili porculanski sud. Pomiješati konjak, vino, crni i bijeli luk, peršun, morski oraščić, sol i papar, pa ovim marinatom preliti isječene patke i ostaviti da postoje u njemu 2 sata. Po isteku tog vremena izvaditi pačje meso iz marina ta, osušiti ga čistom krpom i naglo propržiti na maslacu da porumeni. Proprženo meso staviti u masivnu posudu, preliti neprocijeđenim marinatom i pustiti da provri. Smanjiti temperaturu i kuhati istiha pola sata. Dodati celer i gljive i kuhati još pola sata. Služiti toplo.
- Vaše oznake (tagovi): jela od mesa
- Sastojci: bijeli luk / celer / gljive / konjak / maslaca / meso / oraščić / papar