Međimurska visoka pita

recepti_bez_slike
60 dag tankog tijesta za savijaču 25 dag maslaca Prvi nadjev 25 dag mljevenog maka 1 dcl mlijeka 5 dag šećera 5 dag grožđica Drugi nadjev 50 dag naribanih jabuka 5 dag šećera malo cimeta Treći nadjev 50 dag svježeg kravljeg sira 2 jaja 5 dag šećera Četvrti nadjev 15 dag mljevenih oraha 5 dag šećer šećer u prahu za posipanje Priprema: Svaki nadjev pomiješajte posebno. U maslacem namazan lim stavite dvije kore, poprskajte ih mlakom vodom i rastopljenim maslacem. Zatim na kore poslažite jedan pored drugoga pomalo nadjeva od maka, naribanih jabuka, sira i mljevenih oraha. Dalje slažite po dvije kore poprskane vodom i rastopljenim maslacem i nadjeve onim redom kao kod prvoga stavljanja na kore sve dok ne potrošite i tijesto i nadjev. Posljednje trebaju biti dvije kore premazane maslacem. Stavite u dobro zagrijanu pećnicu i pecite na srednjoj vatri oko 40 minuta. Pečenu međimursku visoku pitu prekrijte mokrim ubrusom i nakon 30 minuta je pošećerite i narežite na komade po želji. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+673)

Sastojci:

  • 60 dag tankog tijesta za savijaču
  • 25 dag maslaca

Prvi nadjev

  • 25 dag mljevenog maka
  • 1 dcl mlijeka
  • 5 dag šećera
  • 5 dag grožđica

Drugi nadjev

  • 50 dag naribanih jabuka
  • 5 dag šećera
  • malo cimeta

Treći nadjev

  • 50 dag svježeg kravljeg sira
  • 2 jaja
  • 5 dag šećera

Četvrti nadjev

  • 15 dag mljevenih oraha
  • 5 dag šećer
  • šećer u prahu za posipanje

Priprema:

Svaki nadjev pomiješajte posebno. U maslacem namazan lim stavite dvije kore, poprskajte ih mlakom vodom i rastopljenim maslacem. Zatim na kore poslažite jedan pored drugoga pomalo nadjeva od maka, naribanih jabuka, sira i mljevenih oraha. Dalje slažite po dvije kore poprskane vodom i rastopljenim maslacem i nadjeve onim redom kao kod prvoga stavljanja na kore sve dok ne potrošite i tijesto i nadjev. Posljednje trebaju biti dvije kore premazane maslacem. Stavite u dobro zagrijanu pećnicu i pecite na srednjoj vatri oko 40 minuta. Pečenu međimursku visoku pitu prekrijte mokrim ubrusom i nakon 30 minuta je pošećerite i narežite na komade po želji.

Prosjek: 5 (+673)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika naata's

Ovo kupujem u jednoj međimurskoj pekari i odlično je, a ovaj mi se recept baš sviđa pa ću se i ja odvažiti i napraviti domaću!!!