60 dag tankog tijesta za savijaču
25 dag maslaca
Prvi nadjev
25 dag mljevenog maka
1 dcl mlijeka
5 dag šećera
5 dag grožđica
Drugi nadjev
50 dag naribanih jabuka
5 dag šećera
malo cimeta
Treći nadjev
50 dag svježeg kravljeg sira
2 jaja
5 dag šećera
Četvrti nadjev
15 dag mljevenih oraha
5 dag šećer
šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Svaki nadjev pomiješajte posebno. U maslacem namazan lim stavite dvije kore, poprskajte ih mlakom vodom i rastopljenim maslacem. Zatim na kore poslažite jedan pored drugoga pomalo nadjeva od maka, naribanih jabuka, sira i mljevenih oraha. Dalje slažite po dvije kore poprskane vodom i rastopljenim maslacem i nadjeve onim redom kao kod prvoga stavljanja na kore sve dok ne potrošite i tijesto i nadjev. Posljednje trebaju biti dvije kore premazane maslacem. Stavite u dobro zagrijanu pećnicu i pecite na srednjoj vatri oko 40 minuta. Pečenu međimursku visoku pitu prekrijte mokrim ubrusom i nakon 30 minuta je pošećerite i narežite na komade po želji.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 5 (+673)
Sastojci:
- 60 dag tankog tijesta za savijaču
- 25 dag maslaca
Prvi nadjev
- 25 dag mljevenog maka
- 1 dcl mlijeka
- 5 dag šećera
- 5 dag grožđica
Drugi nadjev
- 50 dag naribanih jabuka
- 5 dag šećera
- malo cimeta
Treći nadjev
- 50 dag svježeg kravljeg sira
- 2 jaja
- 5 dag šećera
Četvrti nadjev
- 15 dag mljevenih oraha
- 5 dag šećer
- šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Svaki nadjev pomiješajte posebno. U maslacem namazan lim stavite dvije kore, poprskajte ih mlakom vodom i rastopljenim maslacem. Zatim na kore poslažite jedan pored drugoga pomalo nadjeva od maka, naribanih jabuka, sira i mljevenih oraha. Dalje slažite po dvije kore poprskane vodom i rastopljenim maslacem i nadjeve onim redom kao kod prvoga stavljanja na kore sve dok ne potrošite i tijesto i nadjev. Posljednje trebaju biti dvije kore premazane maslacem. Stavite u dobro zagrijanu pećnicu i pecite na srednjoj vatri oko 40 minuta. Pečenu međimursku visoku pitu prekrijte mokrim ubrusom i nakon 30 minuta je pošećerite i narežite na komade po želji.
Ovo kupujem u jednoj međimurskoj pekari i odlično je, a ovaj mi se recept baš sviđa pa ću se i ja odvažiti i napraviti domaću!!!